Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Mitsubishi Model A so súčasnou technológiou

Mitsubishi Motors spojilo sily so spoločnosťou West Coast Customs, aby vytvorilo vozidlo, ktorým to všetko pred 100 rokmi začalo.

Spoločnosť Mitsubishi Motors North America, Inc. (MMNA) sa v rámci osláv stého výročia vracia až k samotným počiatkom. Mitsubishi v partnerskej spolupráci s firmou West Coast Customs znovu vytvorí automobil, ktorým to všetko začalo: Mitsubishi Model A, avšak s využitím najnovších technológií vyvinutých značkou troch diamantov v tomto storočí. West Coast Customs postaví Model A od Mitsubishi na báze moderných technológií, ale pri zachovaní vzhľadu pôvodného vozidla z roku 1917. Základom bude podvozková platforma dnes technologicky najvyspelejšieho vozidla značky, ktorým je plug-in hybridný model Mitsubishi Outlander PHEV.

„Sme hrdí na sto rokov existencie našej značky s bohatou históriou v rámci celého automobilového priemyslu. Mitsubishi Model A je vozidlom, ktoré v priebehu rokov pripravilo cestu pre rad ďalších jedinečných a zaujímavých modelov, a sme preto nadšení z toho, že ho v spolupráci s West Coast Customs znovu vytvoríme,“ uviedla Francine Harsini, senior riaditeľka pre marketing spoločnosti MMNA. „Mitsubishi Model A si zachová rysy vozidla z roku 1917, avšak bude postavený na platforme PHEV a ponúkne najmodernejšie automobilovej technológie.“

Model A od Mitsubishi, uvedený na japonský trh v roku 1917, bol vôbec prvým vozidlom s logom troch diamantov na kapote, a odštartoval tak vznik globálnej automobilky, ktorá teraz oslavuje sto rokov technologických inovácií. Automobilová história Mitsubishi začala výrobou 22 kusov Modelu A – tvoriacich vôbec prvú výrobnú sériu v rámci sériovo vyrábaných osobných vozidiel v Japonsku.

Priekopnícky zákazkový projekt komentuje Ryan Friedlinghaus, zakladateľ a generálny riaditeľ spoločnosti West Coast Customs: „Sme nesmierne poctení, že si nás Mitsubishi vybralo na výrobu tohto ikonického kúsku, ktorý je oslavou sto rokov od vzniku prvého sériovo vyrábaného vozidla. Ide o neuveriteľne zaujímavú príležitosť, ako prepojiť históriu pôvodného Modelu A od Mitsubishi s technológiami súčasných vozidiel tejto značky, a znovu tak vytvoriť Mitsubishi Model A. Všetky oddelenia z West Coast Customs sú neuveriteľne nadšené z projektu, ktorý reprezentuje naozajstný kus automobilovej histórie.“

Nový automobil bude zostrojený v priestoroch firmy West Coast Customs v kalifornskom Burbanku.

Outlander PHEV je vyvrcholením úspešnej histórie Mitsubishi vo svete automobilov, ktorá zahŕňa 50 rokov elektromobility a niekoľko desaťročí vývoja pohonu všetkých kolies so skúsenosťami v medzinárodných rally súťažiach. Model Outlander PHEV od Mitsubishi poháňa mimoriadne úsporný benzínový motor s objemom 2,0 litra a dva výkonné elektromotory; vďaka špičkovému systému Super All-Wheel Control (S-AWC) od Mitsubishi tak vozidlo má schopnosti SUV so spotrebou elektromobilu.

Mitsubishi Média (šr)

 

 

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov