Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Daimler dobre odštartoval rok 2017

V prvom štvrťroku 2017 dodal koncern Daimler spolu 754,3-tisíca osobných a úžitkových vozidiel, čo je až o desať percent viac ako za rovnaké obdobie vlani a zaznamenal zdvojnásobenie hospodárskeho výsledku na úroveň 2,801 miliardy eur.

„Pred nami je množstvo možností na ďalší rast. Máme  správne produkty na využitie týchto šancí ‒ a finančnú silu na zvládnutie nevyhnutných investícií,“ zhodnotil dosiahnuté výsledky Dr. Dieter Zetsche, predseda predstavenstva Daimler AG a vedúci divízie Mercedes-Benz Cars.

Hospodársky výsledok Daimleru dokázala výrazne zlepšiť najmä divízia Mercedes-Benz Cars pri pozitívnom vývoji odbytu novej Triedy E a modelov SUV.

V prvom štvrťroku 2017 Daimler celosvetovo investoval 1,3 miliardy eur najmä vo výrobných a montážnych prevádzkach do nových výrobkov a technológií, rozšírenia kapacít a do modernizačných opatrení.

Daimler okrem iného plánuje, pri investíciách vyše štvrť miliardy eur, začať v roku 2019 prvý raz vyrábať osobné automobily (SUV a Triedu E) značky Mercedes-Benz v novom závode v priemyselnom parku Esipovo, približne 40 kilometrov severozápadne od Moskvy.

MB (šr)

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov