Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Exkluzívna premiéra v New Yorku: Audi R8 Coupe Edition "Audi Sport"

Audi predstavilo exkluzívne limitovanú edíciu vysoko výkonného športového auta Audi R8 v New Yorku na medzinárodnom autosalóne  New York International Auto Show.

Výroba športového vrcholu značky  je obmedzená na 200 kusov a možno si ho objednať  už máji tohto roku.

    

Vo svojej DNA skrýva know-how z mnohých úspechov, ktoré Audi Sport dosiahlo najmä na pretekárskej dráhe. „Rok 2016 bol najúspešnejším rokom v histórii našej pretekárskej divízie Audi,“ pripomenul Stephan Winkelmann, riaditeľ Audi Sport GmbH. „S modelom R8 LMS sme získali 24 titulov, 85 víťazstiev v pretekoch a viac ako 100 ďalších umiestnení na stupňoch víťazov.“

Nové  “Audi Sport” teraz pridáva ešte viac emócií z motoristického športu do sériévej výroby. Za týmto účelom je použitá expresívne hra striebornej, červenej a čiernej farby, rovnako ako exkluzívny priestor v interiéri auta. Okrem fólie Silver matt alebo lesklého povrchu sú použité Black and White Ibis, tak je z čoho vyberať. A vychutnať si individuálny charakter vozidla. Lichobežníkové koncovky sú vyrobené z lesklej čiernej a kladú dôraz na dynamické príkazy.

     

Pneumatiky s rozmerom 245/30 vpredu a 305/30 vzadu sú obuté na 10-lúčové 20-palcové ráfky kolies z kovaného hliníka. Sú lesklé, s antracitovo čiernou povrchovou úpravou a vyznačujú sa strieborným okrajom. Zvláštnosť: logá Audi Sport zdobia ráfika kolies. Keramické disky bŕzd majú navyše strmene antracitovej farby.

Interiér ponúka vodičovi a spolujazdcovi nástup s osvetlením prahov. Dverové panely, rovnako ako športové sedadlá sú zhotovené v kombinácii čiernej a červenej kože Nappa express. Kontrastné prešívanie v tmavo striebornej farbeom nájdeme napríklad na trojramennom volante, dverových paneloch a sedadlách.

Športový charakter podčiarkujú dekorácie z lešteného uhlíka na ráme kokpitu, vetracích otvoroch a na stredovej konzole. Performovaný trojramenný kožený volant s emblémom R8 je štandardom.

Audi R8 Coupé Edition “Audi Sport” poháňa vidlicový 10-valcový motor, uložený uprostred medzi nápravami, ktorý má výkon 397 kW/540 k. Na výber je aj vidlicový 10-valec V10 Plus, ktorý poskytuje výkon 449 kW/610 k. Ovládač Audi drive select umožňuje nastavenie systému jazdnej dynamiky. Dve ďalšie tlačidlá vrátane rolovacieho kolieska sa používajú pre ovládanie výfukových ventilov a režimu výkonu. K dispozícii sú tri jazdné programy pre suché, mokré a snehom pokryté povrchy, ktoré pomáhajú eše presnejšie  prispôsobiť jazdné vlastnosti vozidla k podmienkam na trati.

Audi (šr)

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov