Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Aston Martin Vulcan je najrýchlejším modelom automobilky

Športiak Aston Martin Vulcan je najvýkonnejší model britskej automobilky, ktorý bol doteraz vyrobený. Tento automobil predstavuje skutočné pretekárske náčinie s prvkami luxusného superšportu.

 

V dnešnej dobe ide väčšina výrobcov hyperautomobilov do preplňovaných motorov, avšak posledný model Aston Martin Vulcan má 800 koní z atmosférického V12 motoru s objemom 7 litrov. Celý monokok a telo je vyrobené z uhlíkových vlákien, takže o nízkou hmotnosť nebude núdza.

 

Čo urobí 800 koní s ľahkou váhou je jasné, zažijete brutálne preťaženie pri akomkoľvek zošliapnutí plynového pedálu. „Ukočírovať“ toto auto rozhodne nie je len tak. A preto sa každý budúci vlastník vozu podrobí intenzívnemu výcviku.

 

Ten povedie Darren Turner britský pretekár kategórie Le-Mans. Budúci majitelia tak budú postupne získavať skúsenosti pri tréningu vo vozoch Aston Martin V12 Vantage S, One-77 a pretekárskom špeciáli Vantage GT4. Až potom Vám bude automobil odovzdaný.

 

Na podvozku nájdeme masívne pretekárske brzdové strmene Brembo s karbónovo-keramickými kotúčmi, LSD diferenciál, výstuhy podvozku od firmy Multimatic a dynamické nastaviteľné tlmiče s pretlakovými nádobkami.

 

O prenos výkonu na cestu sa postará pretekárska šesťstupňová sekvenčná prevodovka od firmy Xtrac a pneumatiky Michelin s rozmermi 345/30/19. Ak si chcete Vulcan kúpiť len ako hračku na okruhy alebo profesionálne preteky, pokojne môžete. Automobil totiž spĺňa všetky predpisy FIA. Pre celý svet sa však z tohto modelu vyrobí len 24 kusov.

-jj-

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov