Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Citroën ukázal C5 Aircross: SUV novej generácie

Citroën odhalil na šanghajskom autosalóne 2017 vo svetovej premiére SUV novej generácie: C5 Aircross, ktorého hlavným cieľom je zabezpečiť pohodu celej posádky.
Automobilka Citroën pokračuje vo svojej globálnej ofenzíve v segmente SUV a vo svetovej premiére predstavil nový Citroën C5 Aircross, ktorý predstavuje ďalší krok v realizácii produktovej stratégie značky. Vozidlá SUV predstavujú globálny fenomén tvoriaci takmer štvrtinu predajov vo svete. C5 Aircross reaguje na očakávania zákazníkov, ktorí chcú cestovať v úplnom bezpečí. Opiera sa preto o jasne identifikovateľné princípy, ako sú veľké kolesá, robustný dizajn, dominantný postoj na ceste. Citroën sa na tomto poli pohybuje úplne v súlade so svojou DNA.
Nový Citroën C5 Aircross ponúka plynulé prepracované tvary, z ktorých prirodzene vyvstáva jeho odlišnosť: jedinečný postoj vyžarujúci energiu a sebavedomie. A vďaka novému typu podvozku SUV je obzvlášť pohodlný. Jeho rázvor 273 cm zabezpečuje veľkorysý priestor pre každého člena posádky. Je vybavený tými najmodernejšími technológiami pre jednoduché riadenie a ponúka moderný a globálny prístup ku komfortu. C5 Aircross je dôležitým krokom v programe Citroën Advanced Comfort®, vo svetovej premiére využil aj odpruženie “Progressive Hydraulic CushionsTM” (tlmiče s hydraulickými dorazmi), ktoré zabezpečuje jedinečný kontakt s vozovkou, čo je pre značku Citroën typické.

      
Vyvážené proporcie
Vozidlo C5 Aircross pôsobí zvonku i zvnútra jedinečne, energicky a bezpečne. Jeho robustné prepracovaný štýl úplne postráda aroganciu vďaka vyváženosti tvaru, ku ktorej prispieva vysoká kapota, dlhý rázvor, krátke previsy, plynulé organické tvary zvýraznené výraznými grafickými prvkami. Z vozidla C5 Aircross vyžaruje odvážna a prívetivá identita, ktorá je v segmente nevídaná. Z interiéru, ktorý je celý zasvätený pohode, vyžaruje vďaka robustnej a horizontálne koncipovanej palubnej doske okamžite pocit sily a priestoru. Prispievajú k tomu aj veľké sedadlá, široká vysoká stredová konzola, mäkké a pohodlné materiály, posilňujúci pocit ochrany a komfortu. Citroën tak zanecháva vo svete SUV originálny podpis.
Moderné a inovatívne nový Citroën C5 Aircross využíva platformu EMP2 pre inteligentné architektúru a pohodu na palube. Na palube všetko vyzýva k cestovaniu: interiér je vzdušný a presvetlený vďaka panoramatickému strešnému oknu, predné sedadlá sú vyhrievané a ponúkajú masážnu funkciu, zadná pohodlná lavica ponúka jedinečný priestor pre nohy, celá kabína je ponorená do príjemnej atmosféry vďaka systému vnútornej úpravy vzduchu. Vozidlo C5 Aircross je vybavené veľmi dobre čitateľným 12,3″ digitálnym združeným prístrojom TFT a dotykovým 8-palcovým kapacitným HD displejom a ponúka podporné prvky riadenia, ktoré využívajú špičkové technológie: Active Safety Brake, systém sledovania mŕtveho uhla, adaptívny tempomat s funkciou Stop … Citroën C5 Aircross s funkciami Grip Control a Hill Assist Descent Control (kontrola jazdy zo svahu), vďaka ktorým sa môže v pokoji vydať na nespevnené cesty.

     
Výkonné a účinné SUV
C5 Aircross budú v Číne poháňať benzínové motory najnovšej generácie s výkonom 121 kW/165 k a 147 kW/200 k, ktoré sú zastúpené v programe výrobcu. Spojené sú s automatickou prevodovkou EAT6 e-shift. Kým auto príde do Európy, bude mať aj vznetové motory a aj plug-in hybridnú pohonnú jednotku s dojazdom asi 60 kilometrov na čisto elektrický pohon.
Pôjde o prvé vozidlo značky Citroën s hnacím ústrojenstvom Plug-In Hybrid PHEV e-AWD, vďaka ktorému ponúkne mimoriadnej dynamické výkony. Tvorí ho spaľovací motor 147 kW/200 k a dva elektrické motory (jeden vpredu, druhý vzadu). Systém dokáže vyvinúť celkový výkon 220 kW/300 k, takže vozidlo C5 Aircross je najsilnejší sériovo vyrábané vozidlo značky Citroën v histórii. V ponuke sú štyri režimy: 100% elektrický (dojazd 60 km), hybridný pre dlhé cesty bez nabíjania, kombinovaný s pohonom 4×4. Táto inovatívna technológia umožní dobíjať batériu vo fáze spomalenia alebo pri jazde prostredníctvom klasického motora.
Nový C5 Aircross, ktorý predstavuje novú etapu v stratégii rastu značky Citroën, ponúka výrazný energický charakter, mimoriadny komfort, špičkové technológie a motory – ide o skutočnú pozvánku na cestovanie.
Základná charakteristika:
Dĺžka: 450 cm
Šírka: 184 cm
Výška: 167 cm
Rázvor: 2,73 m
Objem batožinového priestoru: 482 l
Citroën C5 Aircross, ktorý sa predstavil na šanghajskom autosalóne, sa na čínsky trh dostane v októbri 2017. Jeho príchod do Európy je naplánovaný na druhý polrok 2018
(šr)

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov