Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Räikkönen po Veľkej cene Číny kriticky na adresu vlastného tímu Ferrari

Pilot formule 1 Kimi Räikkönen štartoval na Grand Prix Číny s cieľom postaviť sa na stupne víťazov. Fínsky pretekár je presvedčený, že na ne mohol a mal dosiahnuť, ale údajne ho zrazil na kolená jeho vlastný tím Ferrari. Napokon skončil „až“ piaty.

Räikkönen si v priebehu pretekov v Šanghaji sťažoval na výpadky výkonu motoru a problémy s otáčkami svojho stroja. To ale nebolo to, čo v cieli kritizoval. Najväčším problémom bola podľa neho stratégia. K druhej zastávke v boxoch zašiel ako ďaleko posledný zo špičky a nabral na ojazdených gumách takú stratu, že nemal šancu jazdcov Red Bullu dostihnúť.

 

Räikkönen sa zastavil u mechanikov v kolách 39 a 10. O desať kôl neskôr než Max Verstappen a o šesť než Ricciardo, ktorí dokončili pred ním. Z boxov vyšiel štrnásť sekúnd za Ricciardom a takú stratu nedokázal do cieľa znížiť. Nič mu nebolo platné, že okolo šachovnicovej zástavky išiel blízko za Austrálčanom.

 

„Mám pocit, že som mal ísť pre pneumatiky skôr. Vyhol by som sa tak problémom s pomalejšími autami a išiel by som rýchlejšie,“ tvrdí Räikkönen, ktorý krúžil viac než dvadsať kôl za Verstappenom alebo Ricciardom. „Ferrari by malo odvádzať lepšiu prácu. Ale momentálne je ešte skoro na hodnotenie. Neviem, či za ich rozhodnutím nebolo niečo iné. Podarilo sa mi nakoniec redbully dobehnúť, ale už bolo príliš neskoro.“

 

Diváci televízneho prenosu mohli počuť, ako si v priebehu pretekov na svoj monopost sťažuje. Pri druhej zastávke inžinieri dokonca menili nastavenie jeho predného krídla. Po pretekoch ale voz samotný nijak nekritizoval. „Navzdory výsledkom si myslím, že rýchlosť sme nemali zlú. Auto sa na nových gumách chovalo skvele. Nejaké problémy s nastavením sa objavili, ale to je tým, že sa stále s novým vozom učíme. Rovnako ako s motorom. Mal som v pretekoch nejaké problémy, ale tie súviseli s jeho nastavením. Dnes to však bolo lepšie ako v prvých pretekoch v Austrálii. Na voze je síce potrebné ďalej pracovať, ale mám pocit, že vieme, čo je potrebné. Máme ohromný potenciál.“

-jj-

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov