Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Rodinné modely Toyoty dostali športový vzhľad a lepší výkon

Pre rodiny, ktoré radi radi trávia voľný čas aktívne, predstavila Toyota na veľtrhu v Chicagu  Pick-up Tundra, aj priestranné SUV Sequoia s balíkom TRD Sport. Novú verziu s názvom Adventure dostal aj RAV4.

 

Dva populárne rodinné modely v novom prevtelení majú športovejší vzhľad a lepší výkon. Tundra a Sequoia TRD Sport na rok 2018 budú dostupné s pohonom 4×4 alebo 4×2. Pod kapotou oboch modelov pracuje motor V8 i-Force 5,7 l s výkonom 381 kW/520 k. Kvalitu riadenia zlepšujú špeciálne  navrhnuté tlmiče Bilstein TRD Sport a stabilizátory v prednej aj zadnej časti.

Tundra TRD Sport

Z vonku dostala Tundra TRD Sport zrkadlá a nárazníky vo farbe karosérie, 20-palcové športové zliatinové kolesá v striebornom prevedení, LED reflektory a hmlové svetlá, denné svetlá a masku chladiča s vzorom sieťky. Vzhľad Sequoie TRD Sport zlepšuje okrem iného nový vzor masky chladiča, vonkajšie spätné zrkadlá v čiernej metalíze a 20-palcové čierne športové kolesá.

TRD Sport je iba jednou časťou zmien vo výbave Tundry a Sequoie. Najdôležitejšou novinkou nových modelov na rok 2018 rok bude Toyota Safety Sense P – balík pozostávajúci zo štyroch systémov aktívnej bezpečnosti, ktorého fungovanie spočíva v spolupráci radaru a kamery. Sú to aktívny tempomat, systém na predchádzanie kolíziam s automatickým brzdením a funkciou rozpoznávania chodcov, výstražný systém o vybočení z jazdného pruhu a automatické  diaľkové svetlá.

 RAV4 Adventure
Príťažlivé vozidlo bolo navrhnuté na víkendové výlety. Je dostupné s pohonom AWD so systémom Dynamic Torque Control, alebo s pohonom predných kolies a diferenciálom s obmedzeným preklzom. V štandardnej výbave je balík uľahčujúci ťahanie prívesu Tow Prep Package. Športovejší vzhľad dodávajú karosérii rozšírené blatníky, čierne, päťramenné disky kolies z ľahkých zliatin s pneumatikami 235/55R18, čierne rámy predných a hmlových svetiel a  strešné nosiče.  Americký RAV4 má navyše v štandarde vo všetkých verziách výbavy aj stabilizačný systém prívesu TSC, asistenta rozjazdu HAC a Toyota Safety Sense P.

RAV4 Adventure aj Tundra a Sequoia TRD Sport budú dostupné v amerických autosalónoch už v septembri 2017.

1class (šr)

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov