Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Nissan X-Trail 4Dogs: „hafsolútne“ dokonalé vozidlo na rodinné výlety

Spoločnosť Nissan vytvorila koncept ideálneho rodinného crossoveru vhodného na prepravu psov.

Na objednávku upravený batožinový priestor s prvkami na zvýšenie komfortu a pohody až pre dvoch domácich miláčikov bol vytvorený na základe prieskumu medzi vlastníkmi vozidla, ktorý ukázal, že takmer 90 % z nich chce vozidlo s prvkami, ktoré viac zohľadňujú prepravu psov. K hlavným znakom konceptu X-Trail 4Dogs patrí dômyselná obojsmerná „psia televízia“, sprcha, fén a nástupná rampa.

Prieskum ukázal, že takmer všetci majitelia psov považujú svojich miláčikov za súčasť rodiny. Väčšina navyše uvádza, že by si kúpila nové vozidlo, ktoré by ponúkalo viac prvkov zameraných na psy. Spoločnosť Nissan vyšla v ústrety ich potrebám, predstavila jedinečný nový model – koncept X-Trail 4Dogs. Na ňom prakticky dokazuje, že jej vlajkový crossover je ideálnym vozidlom na rodinné výlety aj so štvornohými kamarátmi. Batožinový priestor crossoveru sa premenil na bezpečný psí peleštek s objemom 445 litrov s mnohými inovatívnymi prvkami. Každý z nich bol dôkladne preverený, aby mal efekt pre psa alebo jeho majiteľa.

Nissan X-Trail 4Dogs má napríklad všetko, čo je potrebné na udržanie psíkov v čistote a pohodlí po dlhej prechádzke v blate. Osprchujte ich výsuvnou sprchou umožňujúcou natočenie do všetkých strán a potom prepnite na psí fén, ktorý ich vlhký kožuch prúdom vzduchu vysuší. Vytiahnite výsuvnú rampu, po ktorej môžu psy vyliezť do kufra, a majitelia tak môžu zostať nezablatení. Potom zapnite integrovaný systém sušenia vháňajúci do batožinového priestoru teplý vzduch.

Psy sa môžu uvelebiť v luxusnom pelešteku, zahnať smäd vodou z misky, ktorá je chránená proti vyliatiu, alebo si dať niečo pod zub zo šikovného dávkovača psích maškŕt. Bezpečnosť pri preprave je zabezpečená pripínacím háčikom na postroj. Počas cesty môže vodič a cestujúci na prednom sedadle bez problémov pozorovať svojich miláčikov pomocou inovatívnej technológie „psej televízie“. Je dômyselne integrovaná do informačného a zábavného systému NissanConnect vozidla X-Trail a umožňuje, aby sa majiteľ a pes navzájom videli na sedempalcovej obrazovke na palubnej doske a na novej desaťpalcovej LCD obrazovke nainštalovanej v batožinovom priestore. Majiteľ sa môže so psom aj rozprávať pomocou zvukového spojenia a upokojiť ho. A celý kufor je čalúnený prvotriednou kožou umožňujúcou utieranie, takže akékoľvek nečistoty alebo psie chlpy je možné ľahko vyčistiť alebo odstrániť.

Nissan X-Trail 4Dogs bol navrhnutý s ohľadom na každodennú praktickosť. Peleštek, miska na vodu a dávkovač maškŕt je možné ľahko vybrať, čím vznikne využiteľný nákladný priestor – napríklad na prevážanie nákupov, keď pes práve s rodinou necestuje. Tiež je stále prístupné rezervné koleso vozidla.

X-Trail je najväčší z troch modelov v oceňovanom rade crossoverov Nissan zahŕňajúcom ďalej vozidlá Qashqai a Juke. Nissan X-Trail sa dodáva s piatimi alebo siedmimi priestrannými sedadlami. Všetky sa sklápajú, a vytvoria tak úplne plochý nákladný priestor s objemom až 1 982 litrov. S každou päťmiestnou verziou sa štandardne dodáva inovatívny systém priehradiek v batožinovom priestore umožňujúci majiteľom prispôsobiť si batožinový priestor pomocou políc a priečok a vytvoriť 18 rôznych konfigurácií na prevážanie nákladu a rôzne každodenné potreby.

Nissan (šr)

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov