Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Ženeva 2017: Škoda predstavila najrýchlejšiu octaviu v histórii

Už bez slovenského šefdizajnéra Jozefa Kabaňa, ktorý kývol na novú výzvu od BMW, sa predstavila Škoda na autosalóne v Ženeve. Česká značka tentoraz namiesto konceptov ukázala nové a vylepšené verzie aktuálnych modelov vrátane najrýchlejšej octavii v histórii.

Škoda uzatvorila rok 2016 novým rekordom, keď na celom svete predala 1,127.700 vozov, čo odpovedá zvýšení predaja o 6,8 % oproti predchádzajúcemu roku. „Tento rekordný výsledok jasne dokazuje vysokú atraktivitu našej mladej a modernej palety modelov. V tomto trende budeme pokračovať aj v roku 2017,“ povedal predseda predstavenstva značky Bernhard Maier.

 

„Na programe v tomto roku bude jedenásť nových modelov. Okrem nášho úplne prepracovaného bestselleru Škoda Octavia očakávame kladné ohlasy v prvom polroku predovšetkým u nového veľkého SUV, modelu Kodiaq,“ dodal Maier, , ktorý prezentáciu stánku Škoda v Ženeve viedol osobne.

 

Škoda postavila svoju prezentáciu na autosalóne pri Ženevskom jazere na facelifte octavie, ktorá je najpredávanejšou modelovou radou značky. Na autosalóne majú svetovú premiéru dve varianty. Model RS v najvýkonnejšom prevedení posilnil zo 170 kW (230 koní) na 180 kW (245 koní) a je najrýchlejšou a najvýkonnejšou sériovou octaviou všetkých čias.

 

Modernizácie, ktorá spočíva predovšetkým vo výrazné novej tvári s dvoma pármi svetiel, sa dočkalo aj prevedenie Scout. Vo variante Scout sa predstavilo aj veľké SUV Škody Kodiaq, druhou verziou modelu, ktorý pred niekoľkými týždňami vstúpil do predaja, je športovo ladené prevedenie Sportline. Premiéru majú tiež prepracované vozy Rapid, Rapid Spaceback a Citigo. Novinky sa dočkala aj Škoda Fabia, ktorá dostáva po novom trojvalcový benzínový motor 1,0 TSI.

-jj-

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov