Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Tím TOYOTA GAZOO Racing je pripravený na švédsky sneh a ľad

Pretekársky tím TOYOTA GAZOO Racing a jeho jazdci Jari-Matti Latvala a Juho Hänninen sú pripravení na rýchle etapy na snehu a ľade, ktoré ich od 9. do 12. februára čakajú na Švédskej rely. Snahou tímu bude na severe nadviazať na výsledky z Rely Monte-Carlo, kde Latvala s navigátorom Miikkom Anttillom získali s Toyotou Yaris WRC druhé miesto.

 Švédska rely je tradičným zimným podujatím majstrovstiev v rely už od čias, keď sa v roku 1973 stala úvodným kolom svetového šampionátu. A sneh s ľadom sa vždy postarajú o nádherný divácky zážitok. Pneumatiky s kovovými hrotmi sa zahrýzajú do ľadu v snahe zlepšiť záber, zatiaľ čo jazdci využívajú snehové záveje na zvýšenie rýchlosti s náklonom v zákrutách, pokiaľ to umožňuje dostatok snehu.

V duchu tradícií sa Švédska rely vo štvrtok večer (9. februára) začína špeciálnou rýchlostnou skúškou v Karlstade. Prevažná časť piatkového súboja sa odohráva za hranicami v Nórsku, kde rýchlostná skúška Röjden prechádza oboma krajinami. V sobotu následne posádky demonštrujú svoje umenie v skokoch v snahe zdolať slávny Colinov hrebeň na trati rýchlostnej skúšky Vargasen, keď sa rely na zvyšné dva dni vracia do Švédska. V nedeľu (12:18 stredoeurópskeho času) sa potom podujatie zakončí vo forme Power Stage v okolí mesta Torsby a následne si diváci vychutnajú slávnostný dojazd na letisku, ktoré je súčasne servisným zázemím celej akcie. V tomto ročníku, zahŕňajúcom 331,74 etapových kilometrov, je náročná trasa z bezmála 60 percent úplne nová.

Tommi Mäkinen a Jari-Matti Latvala na tejto rely dokázali zvíťaziť trikrát. Tri víťazstvá vo Švédskej rely si v minulosti na svoje konto pripísala aj Toyota. Latvala a Hänninen sa na Švédsku rely pripravovali celkovo 5 dní v rámci testovania uprostred Fínska.

Toyota, dk

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov