Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Mitsubishi vsádza na úspech bestsellerov

Vynovené modely značky Mitsubishi ASX a Outlander prichádzajú v modelovej verzii 2017.

Po mimoriadne úspešnom roku 2016, ktorý potvrdil vynikajúcu kondíciu značky Mitsubishi na slovenskom trhu (rekordné predaje 1 330 vozidiel, nárast +5,14%), sa fanúšikovia troch diamantov môžu hneď v úvode roka 2017 tešiť na vynovených bestsellerov značky Mitsubishi. ASX a Outlander teraz prichádzajú na slovenský trh v modelovom prevedení 2017 s množstvom noviniek nielen v oblasti dizajnu, ale aj technológií, ktoré sú zamerané na zvýšenie bezpečnosti a komfortu.

Obľúbený rodinný crossover ASX je dostupný v cene od 14 900 eur s DPH a Mitsubishi Outlander s novými technológiami na palube v cene od 21 900 eur s DPH. Na oba modely sa vzťahuje záruka 5 rokov priamo od výrobcu.

ASX 2017 s novou vizuálnou identitou

Nové Mitsubishi ASX prichádza s úplne prepracovanou prednou časťou vozidla, ktorá vyjadruje novú vizuálnu identitu modelov značky Mitsubishi, označovanú ako “Dynamic Shield” (dynamický štít). Táto nová tvár vzdáva hold minulosti spoločnosti Mitsubishi Motors Corporation (MMC) a zároveň aj filozofii, kde ‘forma nasleduje funkciu’.

Koncepcia Dynamic Shield, prvý raz odhalená pri vývojovej štúdii Outlander PHEV Concept-S z roku 2014, má symbolizovať funkčnosť a bezpečnosť typickú pre vozidlá SUV z dielne Mitsubishi. Vyhotovenie čelných partií stavia na logu s tromi diamantmi, obojstranne orámovanom výrazným chrómovým dekorom, čím vzniká priestorový efekt naznačujúci dynamický pohyb.

Nové Mitsubishi ASX má upravený predný nárazník, ktorý teraz používa výrazný chrómový dekor, zatiaľ čo jeho centrálna časť je tmavá, čím odkazuje na nový Outlander resp. štúdiu eX-Concept. Horná časť masky chladiča teraz pozostáva z tenkých horizontálnych lamiel v čiernom prevedení, ktoré hladkým napojením na svetlomety umocňujú celistvý vzhľad.

Nové ASX v modelovom prevedení 2017 zaujme popri novej prednej časti vozidla aj anténou v tvare žraločej plutvy, novou výplňou zadných sedadiel s lepšou oporou či novým materiálom čalúnenia sedadiel.

Tieto kozmetické úpravy idú ruka v ruke s nedávnymi významnými novinkami, akým je nový turbodiesel s objemom 1,6 litra a s výkonom 84 kW/114 k a s funkciou Auto Stop & Go, či 6-stupňovou mechanickou prevodovkou a voliteľným pohono  4WD. Servisný intervalu predĺžila automobilka na 20 000 km a v ponuke nových prvkov výbavy sú 18″ viaclúčové disky kolies z ľahkých zliatin, akcenty na volante v čiernom klavírnom laku, či automaticky zatmavovacie vnútorné spätné zrkadlo.

Nový model ASX prináša nový svieži dynamický dizajn a pýši sa modernými technológiami ako aj výbavou, ktorá uspokojí aj ten najaktívnejší životný štýl. Využíva osvedčený voliteľný pohon 4×4, ktorý nadväzuje na 80-ročnú tradíciu značky Mitsubishi vo výrobe vozidiel s pohonom všetkých kolies. Vodiči na ňom ocenia napríklad aj asistent rozjazdu do kopca, ktorý zabraňuje nechcenému cúvnutiu, či parkovaciu kameru, ktorá poskytne perfektný prehľad o dianí za vozidlom. Zákazníkom poskytuje jeden z najväčších batožinových priestorov vo svojej triede s objemom 488 l po montáži originálneho príslušenstva a mimoriadne nízku kombinovanú spotrebu modelu 1,6 DI-D 6MT len 5 l/100 km.

Model ASX, pre ktorý sa od jeho uvedenia v roku 2010 rozhodlo už viac ako milión zákazníkov, priniesol spoločnosti Mitsubishi Motors Corporation celosvetový úspech. V Európe, ktorá je pre značku Mitsubishi druhým najvýznamnejším trhom, zostáva ASX zároveň druhým najpredávanejším modelom hneď za Outlanderom. Na Slovensku je naopak model ASX v pozícii jednoznačného lídra modelového mixu troch diamantov. Od uvedenia na slovenský trh v roku 2010 až doposiaľ oslovil rodinný crossover Mitsubishi ASX celkovo 3 359 spokojných zákazníkov, nasledovaný druhým najpredávanejším modelom značky Outlanderom s celkovo 2 374 registrovanými vozidlami na Slovensku (kumulatívne údaje ku koncu roka 2016).

Outlander 2017 s novými technológiami

Outlander 2017 je prvým modelom značky, ktorý má od konca roka 2015 novú tvár vozidiel značky Mitsubishi. Modelový rok 2017 prináša nový komfortný a svieži interiér s množstvom luxusných prvkov, prepracovaný podvozok, skvelé odhlučnenie a rad vyspelých technologických riešení zameraných na zvýšenie komfortu a bezpečnosti. Vďaka systému Super All Wheel Control, známemu z ikonického modelu Lancer Evolution, je Outlander schopný plne využiť potenciál robustného výkonu za akéhokoľvek počasia.

   

Outlander 2017 je vybavený úplne novou konzolou prebiehajúcou po celej dĺžke vozidla s elektrickou parkovacou brzdou s automatickou aktiváciou / deaktiváciou vrátane pomocníka pre rozjazd do kopca.

Novinkou je systém sledovania mŕtveho uhla (BSW) a systém sledovania dopravnej situácie za vozidlom pri cúvaní (RCTA), ktorý upozorňuje vodiča na skutočnosť, že zozadu sa blíži iné vozidlo, ktoré vodič zo svojej pozície nemôže vidieť. Po novom sa v Outlanderi 2017 objavil aj ultrazvukový systém zabraňujúci nechcenému zrýchleniu vozidla (UMS). Pokiaľ vodič neúmyselne zošliapne plynový pedál za situácie, kedy ultrazvukové čidlá zaznamenajú prekážku vo vzdialenosti 4 metrov v smere jazdy a vozidlo je práve zaparkované (volič v polohe R alebo D) alebo pomaly ide (cca 10 km/h), vodič je upozornený výstražným zvukom a správou. Systém UMS súčasne reguluje krútiaci moment motora, aby zamedzil prípadným škodám pri strete s prekážkou. K dispozícii je aj funkcia sledovania situácie okolo vozidla zo všetkých smerov vrátane pohľadu z vtáčej perspektívy (Multi Around Monitor System „Bird View“ 360° s prepínačom pohľadov na volante). Vylepšený je aj systém predchádzania a zmierňovania následkov čelného nárazu (FCM), ktorý je doplnený o funkciu detekcie chodcov.

Novinkou je osvetlenie príručnej schránky a priestoru pre nohy vpredu, anténa v tvare žraločej plutvy (podobne ako vo verzii PHEV), predné LED hmlové svetlá, vyhrievaný volant a vyhrievané čelné sklo.

100. výročie značky

Rok 2017 bude pre Mitsubishi Motors na Slovensku výnimočný, keďže okrem uvedenia vynovených bestsellerov ASX a Outlander, v ňom najstaršia japonská automobilová spoločnosť oslávi svoje 100. výročie. V roku 1917 predstavilo Mitsubishi Model A – prvé japonské sériovo vyrábané vozidlo. Navyše je to presne osemdesiat rokov odkedy Mitsubishi v roku 1937 skonštruovalo vôbec prvé japonské vozidlo s pohonom všetkých kolies 4WD (model PX33) a stalo sa tak technologickým lídrom v oblasti výroby vozidiel s pohonom všetkých kolies. Základom modelového radu Mitsubishi aj naďalej zostanú čoraz obľúbenejšie vozidlá kategórie SUV, ktorých ponuka bude koncom tohto roka rozšírená o úplne nový model.

Mitsubishi (šr)

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov