Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Ženeva 2017: nový McLaren Super Series

Aktívne zadné krídlo, s funkčnosťou Airbrake, optimalizuje rovnováhu pri brzdení z vysokej rýchlosti.

Druhá generácia Super Series McLaren je nielen zmesu krásy a technoológie,ale má aj dvojitú aerodynamickú účinnosť modelu McLaren 650S. Krásny tvar a pokročilé aerodynamické technológie dohromady poskytujú základ pre zvýšenie aerodynamického výkonu druhej generácie McLaren Super Series.

Nový McLaren Superšport, ktorý predstavia 7. marca t.r. na 87. ženevskom autosalóne, je dvojnásobne aerodynamicky efektívnejší ako McLaren 650S, má zvýšený prítlak a lepšie chladenie.

„Druhá generácia McLaren Super Series bude rovnako aerodynamicky pôsobivý, pretože je vizuálne krásny,“ poznamenal Mark Vinnels, výkonný riaditeľ vývoja produktov McLaren Automotive. „Rozsah pokročilých aerodynamických technológií prispieva k maximálnemu prítlaku, generuje o 50% viac ako u modelu McLaren 650S a zaisťuje skutočne vynikajúcu úroveň priľnavosti a stability. Tiež sme výrazne zlepšila účinnosť chladenia o 15% celkovo a s osobitným zameraním na prúdenie vzduchu ku chladičom.“

Aktívne krídlo, ktoré sa rozprestiera cez celú zadnú šírku modelu druhej generácie McLaren Super Series sa pohybuje hore a zvýšenie uhla prispieva k optimalizácii aerodynamickej účinnosti. Do najextrémnejšieho uhla Airbrake sa posunie za menej ako pol sekundy, čím sa optimalizuje rovnováhu pri brzdení z vysokej rýchlosti.

Úplné informácie o druhej generácii Super Series budú k uverejnené až v marci, kedy budú k dispozícii aj ďalšie obrázky a ceny modelu.

McLaren (šr)

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov