Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Prvá elektrická Mazda príde na trh v roku 2019

Japonská automobilka Mazda zareagovala na stúpajúci dopyt po modeloch s alternatívnymi zdrojmi pohonu a v roku 2019 uvedie na trh svoje prvé plne elektrické vozidlo.

Mazda_EV_05  Mazda_EV_04

Šéf pre výskum v spoločnosti Mazda Kijoši Fudživara oznámil počas autosalónu v Los Angeles, že sa budú snažiť uspokojiť záujem na vyspelom trhu s elektrickými vozidlami, napríklad v Nórsku. „Pravdepodobne v roku 2020 na celom svete budú tvoriť čisto elektrické vozidlá päť až desať percent, zatiaľ čo zvyšných 90-95 % áut bude ešte stále používať spalovací motor (ICE). Preto je ICE ešte stále najdôležitejšou technológiou na celom svete,“ povedal Fudživara.

Mazda_EV_03  Mazda_EV_02

Mazda_EV_01  Mazda_EV_00

“Samozrejme, my potrebujeme elektrické autá. Ako určite viete, v Nórsku všetká energia pochádza z vodného zdroja. To znamená, že elektrické vozidlá sú na tom v Nórsku ešte lepšie ako CO2. Ale netreba zabúdať, že Nórsko nie je USA alebo Čína. Preto sa ešte stále sústredíme na spalovacie motory, ale v niektorých regiónoch jednoducho elektrické autá potrebujeme. Preto v horizonte do roku 2019 predstavíme elektrické vozidlo, ktoré potrebuje svet,“ dodal ázijský manažér.

-jj-

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov