Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


K jubileu Mercedes-AMG: nové výkonnejšie modely GT

Mercedes-AMG rozširuje svoju rodinu pozoruhodných športiakov.

Značka Mercedes-AMG oslavuje v roku 2017 svoje 50. jubileum. Pri tejto príležitosti značka s hviezdou na kapote, ktorá sa orientuje na športové vozidlá a výkon, rozširuje rodinu športových vozidiel AMG GT o nový model Mercedes-AMG GT C pod heslom „50 rokov jazdného výkonu“. Po modeli AMG GT C roadster je teraz aj rodina kupé rozšírená o ďalší výkonnostný a technologický stupeň. Zapĺňa medzeru medzi modelmi AMG GT S a AMG GT R a na začiatok sa dodáva exkluzívne ako špeciálny model Edition 50. Paralelne sa vizuálne a technicky vylepšujú aj modely Mercedes-AMG GT a AMG GT S. K týmto vylepšeniam okrem iného patrí aj zvýšenie výkonu.

Mercedes-AMG GT C Edition 50, C 190 (2017)      Mercedes-AMG GT C Edition 50, C 190 (2017)

Hnacou jednotkou pre modely AMG GT je štvorlitrový motor s priamym vstrekovaním V8 biturbo. Pri základnom modeli AMG GT i AMG GT roadster odteraz ponúka 350 kW/476 k; 630 Nm, čo je zvýšenie o 10 kW/14 k; 30 Nm; pri GT S dosahuje 384 kW/522 k; 670 Nm, čo je nárast o 9 kW/12 k; 20 Nm. Ďalší stupeň predstavujú varianty kupé a roadster AMG GT C s parametrami 410 kW/557 k; 680 Nm. Vrcholový model AMG GT R dosahuje 430 kW/585 k; 700 Nm.
„Modelom AMG GT C sa rozširujeme naše portfólio športových vozidiel na šesť modelov plus pretekárske vozidlo AMG GT3, ktoré je orientované na motoristický šport pre zákazníkov. Za menej ako tri roky sa z nášho druhého vozidla, ktoré sme vyvinuli kompletne vo vlastnej réžii, stala rodina vozidiel, ktoré ponúkajú rôzne podoby zážitku z jazdy s vysokou dynamikou. Do tohto jubilejného roku vstupujeme s exkluzívnou verziou Edition 50 nového modelu AMG GT C kupé. V súvislosti s tým dodatočne vylepšujeme vzhľad a technické parametre modelov AMG GT a AMG GT S,“ zdôraznil Tobias Moers, predseda vedenia spoločnosti Mercedes AMG GmbH.

Mercedes-AMG GT C Edition 50, C 190 (2017)      Mercedes-AMG GT C Edition 50, C 190 (2017)

Nové modely možno rozpoznať podľa výraznej mriežky chladiča AMG Panamericana, ktorú odteraz nosia všetky modely AMG GT. Zdôrazňuje blízkosť k motoristickému športu: 15 pochrómovaných zvislých výstuh odkazuje na vzhľad aktuálneho pretekárskeho vozidla Mercedes-AMG GT3, ktoré je orientované na motoristický šport pre zákazníkov. Nový spojler predného nárazníka zosilňuje dojem zo šírky a zabezpečuje ešte lepšie držanie vozidiel na vozovke. Veľké vonkajšie otvory na prívod vzduchu zvyšujú účinnosť chladenia. Všetky modely AMG GT už majú k dispozícii systém pre aktívnu, vysoko inteligentnú a rýchlu reguláciu prívodu vzduchu AIRPANEL prostredníctvom zvislých lamiel v dolnej časti spojlera predného nárazníka.

Nový AMG GT C pritom okrem iného dostal širšiu zadnú časť, veľké kolesá i širší rozchod kolies na zadnej náprave, ako aj aktívne riadenie zadnej nápravy z modelu GT R. Širší má aj spojler zadného nárazníka pre zlepšenie prúdenia vzduchu. Zadné krídlo vozidla – integrované vo veku batožinového priestoru – sa v závislosti od zvoleného jazdného programu pri určených rýchlostiach elektricky vysunie a zasunie. V modeli AMG GT C sa športový podvozok AMG RIDE CONTROL kombinuje s adaptívnym, plynule nastaviteľným tlmením. Regulácia je elektronická a tlmenie sa na každom kolese vždy automaticky prispôsobuje aktuálnej jazdnej situácii, rýchlosti a stavu vozovky. Novinke napríklad tiež nechýba sériové aktívne riadenie zadnej nápravy v kombinácii s balíkom AMG DYNAMIC PLUS či elektronicky regulovaný zverný diferenciál zadnej nápravy integrovaný v kompaktnej skrini prevodovky.

MB (šr)

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov