Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Nové služby Mercedes-Benz Sprinter

Mercedes-Benz Vans investuje do výroby doručovacích robotov.

V roku 2017 sa v Európe uskutoční prvá skúšobná prevádzka transportérov Mercedes-Benz a doručovacích robotov. Prvý prototyp transportéru Sprinter slúžiaci ôsmim robotom ako mobilná nakladacia a prepravná centrála (koncepcia materskej lode: Mothership Concept) bol predstavený už v septembri 2016. Pozemné, autonómne jazdiace doručovacie roboty vyvíja novozaložený inovatívny podnik Starship Technologies. Divízia Mercedes-Benz Vans, ako vedúci investor, sa podieľa na investičnom balíku spoločnosti sumou 16,5 milióna eur.

Mercedes-Benz Vans adVANce

„Robot dokáže vlastnými silami prekonať len krátke trasy a po každom doručení sa zatiaľ musí nanovo nabiť. Transportér slúži ako mobilný sklad, čím výrazne zvyšuje akčný rádius robotov a súčasne robí nákladnú stavbu a prevádzku decentralizovaného skladu tovaru nadbytočnou. V kombinácii týchto dvoch technológií vidíme príležitosť na to, aby sme našim zákazníkom, ktorí majú záujem o transportéry, umožnili celkom nové služby a obchodné modely. Zároveň zvyšujeme komfort doručovania zásielok koncovým spotrebiteľom,“ zdôraznil Volker Mornhinweg, vedúci divízie Mercedes-Benz Vans.

Divízia Mercedes-Benz Vans koncernu Daimler globálne kompletne dodáva pre podnikanie transportéry či dodávky (Sprinter, Vito i Citan) a s nimi spojené služby. Súkromníkom tiež veľkopriestorové vozidlo Triedu V a obytné automobily Marco Polo. Koncom roku 2017 spustí sériovú výrobu prvého prémiového pick-upu: Triedy X. V rámci strategickej iniciatívy budúcnosti adVANce orientovanej na inovácie uspokojujúce nové, rýchlo sa meniace potreby zákazníkov, divízia investuje do roku 2020 celkovo približne 500 miliónov eur a tým podporí rozvoj digitalizácie, automatizácie a robotiky v transportéri, ako aj inovatívne ponuky mobility. Z výrobcu celosvetovo úspešných transportérov sa tak vypracovala na poskytovateľa komplexných systémových riešení.

Divízia Mercedes-Benz Vans je globálny kompletný dodávateľ pre transportéry a s nimi spojené služby. Do jej svetovej ponuky produktov pre priemyselné odvetvie patrí veľký transportér Sprinter, stredne veľký transportér Vito (v USA pod názvom Metris), ako aj mestská dodávka Citan. V súkromnom segmente zastupuje divíziu Mercedes-Benz Vans veľkopriestorový sedan Triedy V, ako aj obytné automobily Marco Polo. Divízia vyrába celkovo v deviatich závodoch: v Nemecku, Španielsku, USA, Argentíne, v rámci spoločného podniku Fujian Benz Automotive Co., Ltd. v Číne, prostredníctvom strategickej aliancie s Renault-Nissan vo Francúzsku a v spolupráci s partnermi GAZ a YaMZ aj v Rusku.

šr

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov