Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Ikonické Ferrari 250 GTO ašpiruje na štatút najdrahšie auto na svete

Vo svete luxusných automobilov existujú drahé autá a potom Drahé autá. To veľké písmeno D má svoje dôvody, pretože v tomto prípade sa už hovorí o vozoch, ktorých cena prevyšuje 45 miliónov libier (51,888.152 eur).

F250_GTO_04  F250_GTO_03

Nezriedka sa cena spomínaných áut pohybuje v čiastkach, za ktoré by ste si mohli kúpiť niekoľko apartmánov v najdrahších mestách sveta. A práve to je aj prípad vozu Ferrari 250 GTO s rokom výroby 1962, ktorý je údajne druhým produktom z výrobnej linky. V rokoch 1962 až 1964 sa z tohto limitovaného modelu vyrobilo len 39 kusov.

F250_GTO_02  F250_GTO_05

Spomínaný skvost 250 GTO dal teraz na trh anglický predajca Ferrari s názvom Talacrest. Je to vôbec prvé auto svojho druhu, ktoré štartovalo v roku 1962 na 12-hodinových pretekoch v Sebringu. „Je to nádherné Ferrari, Svätý grál medzi klasickými autami. Navyše, je to model, ktorý má za sebou bohatú pretekársku históriu, pričom v celkovom hodnotení pretekov Le Mans skončil šiesty a v Sebringu vyhral svoju triedu,“ povedal na adresu športiaku s modrou metalízou zástupca firmy Talacrest John Collins.

F250_GTO_01  F250_GTO_06

Celková cena prevyšujúca 51 miliónov eur sa možno pre niekoho zdá byť astronomická. Lenže v prípade po limitovanej edície existuje obrovský dopyt, takže niet pochýb, že sa nájde minimálne jeden nadšený a solventný zberateľ. Collins pre britské médiá dokonca priznal, že jednu konkrétnu ponuku na predaj auta dostal, ale očakáva ešte väčší záujem. Ak sa firme Talacrest ešte podarí zvýšiť cenu 250 GTO, tak potom je prívlastok najdrahší voz na mieste.

-jj-

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov