Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Brawn sa vracia do F1 ako generálny riaditeľ

Bývalý tímový šéf Mercedesu Ross Brawn sa vracia do seriálu F1. Americký mediálny koncern Liberty Media ho vymenoval do funkcie generálneho riaditeľa prestížneho seriálu. Riaditeľom pre komerčné operácie sa stal Sean Bratches.

Formel 1, Grand Prix England 2012, Silverstone, 08.07.2012  Brawn_14

„Teší nás, že sa Ross vracia do F1. Za 40 rokov v športe priniesol do každého tímu, v ktorom pracoval, niečo kúzelné. Má takmer bezkonkurenčné technické znalosti, skúsenosti a vzťahy. Už teraz ťažíme z jeho rád a odborných znalostí,“ uviedol na jeho adresu nový výkonný šéf F1 Chase Carey.

Brawn_08  Brawn_04

Brawn spolupracoval s Liberty Media už niekoľko mesiacov, jeho očakávaný návrat je už oficiálny. „Je fantastické vrátiť sa do sveta F1. Užil som si počas predchádzajúcich mesiacov konzultovanie s Liberty Media. Máme výbornú možnosť spolupracovať s tímami a promotérmi s cieľom zlepšiť F1 pre fanúšikov aj ich samotných,“povedal Brawn.

Brawn_09  Brawn_11

Brit počas svojho pôsobenia v F1 dopomohol Michaelovi Schumacherovi k siedmim titulom majstra sveta, s vlastným tímom Brawn získal v roku 2009 Pohár konštruktérov.

FORMULA 1 / F1 TEST JEREZ 2013  Brawn_15

Bratches je nováčik v F1, ale v minulosti hral veľkú úlohu pri raste amerického mediálneho giganta ESPN. Zaslúžil sa najmä o jej rozvoj na internetovom trhu a v oblasti digitálnych médií a to by mala byť pravdepodobne jeho úloha aj v F1, keďže bývalý šéf Bernie Ecclestone práve túto oblasť zanedbával.

-jj-

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov