Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


MV Agusta dostane napokon kapitálovú injekciu z Ruska

Zatiaľ, čo spolupráca s nemeckou stranou sa nevyvíja podľa plánu, talianska továreň MV Agusta dostane finančnú pomoc od ruskej investičnej skupiny Black Ocean. Zástupcovia firmy Mercedes-AMG, ktorá vlastní štvrtinový akciový podiel v MV Agusta, sa zatiaľ k zmenám vlastníckej štruktúry nevyjadrili.

Po špekuláciách a insolventnosti, ktoré trvali dlhé mesiace, sa na taliansku motocyklovú „fabriku“ usmialo šťastie. Vyzeralo to však začiatkom tohto roka veľmi zle, zástupcovia MV Agusta dokonca museli doplatiť sociálne príspevky na zamestnancov a začať splácať dlhy dodávateľom súčiastok.

MV_Augusta_01  MV_Augusta_05

MV Agusta síce v marci 2016 vstúpila dokonca na indický trh, ale to len vďaka pôžičke vo výške 15 miliónov eur. Spoločnosť pritom v roku 2015 vykázala nárast tržieb o 30 %. Napokon však z toho bol dlh 50 miliónov eur a MV Agusta začala hľadať v neistej finančnej situácii nového investora.

MV_Augusta_02  MV_Augusta_03

Spoločnosť v skutočnosti potrebovala reštrukturalizovať spomínaný dlh u talianskeho súdneho systému, väčšinu zamestnancov poslala na dovolenku a znížila objem výroby na zhruba 9 000 kusov ročne. Za holdingom Ocean Group a Black Ocean stoja Oliver Ripley a Timur Sardarov. Tieto spoločnosti sú kľúčovými investormi vo firme Ocean Sky, ktorá sa zaoberá súkromnými tryskovými letmi so sídlom vo Veľkej Británii.

MV_Augusta_07  MV_Augusta_06

„Nesmierne ma teší, že sme dosiahli túto dohodu s Black Ocean,“ uviedol Giovanni Castiglioni, výkonný riaditeľ MV Agusta. „Okrem posilnenia nášho kapitálu, čo je dôležité pre budúci rast MV Agusty, silne verím, že pán Sardarov, pán Ripley a ich globálny tím budú môcť prispieť svojimi podnikateľskými a manažérskymi schopnosťami ku konsolidácií MV Agusta ako kľúčového hráča na super prémiovom trhu s motocyklami.“

-jj-

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov