Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Mercedes údajne pripravuje hyperšportiak R50

Budúci rok bude spoločnosť AMG oslavovať jubilejné 50. výročie a podľa nemeckých médií pripravuje príjemné prekvapenie pre svojich motoristických fanúšikov. Mercedes-Benz totiž vyvíja nový hyperšportiak s označením R50.

Mercedes-Benz AMG Vision Gran Turismo  Mercedes-Benz AMG Vision Gran Turismo

Daimler údajne plánuje vyrobiť konkurenčný voz pre Bugatti Chiron a Aston Martin AM-RB001, ktorý má vážiť 1300 kg pri výkone 955 kW (1300 koní). Dizajn exteriéru R50 je údajne inšpirovaný, rovnako ako nedávno odhalený Aston Martin RB 001, u pretekárskych prototypov série LMP1.

M_R50_01  M_R50_04

Auto s karbonovým monokokom má mať aj karosériu z uhlíkových vlákien vrátane viacerých prvkov v interiéri či niektoré komponenty motoru a podvozku. Ten zároveň počíta s adaptívnym zavesením, keď každé kolo bude ovládané individuálne. Zadná náprava potom bude otáčacia, rovnako ako pri Mercedese AMG GT R.

M_R50_05  M_R50_03

O pohon vozu sa má starať hybridní stroj, zložený zo zážihového štvorvalca a dvojici elektromotorov. Spomínaný spaľovací motor bude umiestnený za chrbtom šoféra a jeho úlohou bude prenášať výkon na zadné kolesá, zatiaľ čo predné kolesá si medzi sebou podelia dva elektromotory.

-jj-

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov