Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Osram: Nová generácia infračervených LED.

Nová generácia infračervených LED pre systémy nočného videnia Osram.

Nové infračervené LED diódy Synios od spoločnosti Osram Opto Semiconductors zmenšujú veľkosť osvetľovacích modulov pre automobilové kamerové asistenčné systémy. V porovnaní s predtým používanými Platinum Dragon ponúka Synios SFH 4770S A01 o 25 percent vyšší svetelný výkon a potrebuje iba približne jednu desatinu plochy.

OSRAM

Spoločnosť Osram predstavila svoju prvú infračervenú LED (IRED) Synios pre spotrebiteľský trh, SFH 4770S, len minulý rok. Tento produkt je tiež vhodný pre použitie v automobilovom priemysle. Hlavnými aplikáciami pre túto IRED, s vlnovou dĺžkou 850 nanometrov (nm), sú infračervené osvetľovacie jednotky pre kamerové systémy, ktoré monitorujú prostredie okolo auta. Tieto systémy zahŕňajú asistentov nočného videnia a systémy detekcie kolízie, s funkciami ochrany chodcov, ktoré pracujú s kamerovým snímaním. Vyplnenie priestoru pred vozidlom infračerveným svetlom umožňuje spoľahlivú detekciu prostredia okolo vozidla aj v tme alebo zlých poveternostných podmienkach. Na rozdiel od laserových asistenčných systémov, ktoré pracujú s pulzným zdrojom svetla, vyššie uvedené systémy vo väčšine prípadov používajú trvalé svetelné zdroje.

Vynikajúca účinnosť

Synios SFH 4770S A01 v týchto aplikáciách nahradí zavedenú rodinu produktov Dragon. Hlavnou požiadavkou je vysoký optický výkon v nepretržitej prevádzke (DC). Nová IRED poskytuje optický výkon takmer 1 200 miliwattov pri prúde 1 ampéry a je teda zhruba o štvrtinu jasnejšia než napr. Platinum Dragon SFH 4235. „SFH 4770S A01 teraz ponúka najlepšiu účinnosť a najlepší pomer medzi veľkosťou a optickým výkonom na trhu pre automobilové odvetvie,“ hovorí Dr. Walter Rothmund, vedúci marketingu infračervených automobilových aplikácií v spoločnosti Osram Opto Semiconductors. Ako jeho predchodca obsahuje SFH 4770S A01 veľmi efektívny čip s technológiou nanostack (vrstvení čipov na seba), ktorý poskytuje dva svetlo-vyžarujúce p-n prechody. Typické napätie v priepustnom smere je 3,2 V.

Nižšie systémové náklady

Tak ako Dragon LED SFH 4235 je aj Synios Lambertov žiarič ideálny pre reflektorové systémy. Telo Synios meria 2,75 x 2,0 x 0,6 mm, čo ho robí podstatne menším ako Dragon, konkrétne vyžaduje iba približne jednu desatinu plochy. Jeho tepelná vodivosť sa však nezmenila a jeho tepelný odpor je stále typicky 6 kelvinov na watt (K / W). Konštruktéri môžu teraz vytvárať oveľa menšie systémy s rovnakým tepelným manažmentom. Vďaka vyššiemu optickému výkonu je potrebné menej súčiastok na vytvorenie rovnakých úrovní svietivosti, čo obratom znižuje náklady na celý systém. “U nového výrobku Synios sme dokázali vytvoriť malý a kompaktný produkt pre automobilový sektor, ktorý hodláme rozšíriť na tzv. rodinu výrobkov,” dopĺňa Rothmund.

Osram (šr).

 

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov