Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Brazílsky Volkswagen: štúdia VW Gol

Najnovší koncept vozidla Gol GT od brazílskej pobočky Volkswagen bol vyrobený na posilnenie vzťahu zákazníkov so športovejšími modelmi nemeckej automobilky. Koncept, z ktorého akoby vypadlo písmeno „f“, bol hitom na nedávnom autosalóne v Sao Paule.

Gol_GT_00  Gol_GT_01

Volkswagen Gol je jedným z najpredávanejších vozov na juhoamerickom trhu. Prvá generácia tohoto modelu mala premiéru v roku 1980 a aktuálna generácia sa po prvý raz predstavila v lete roku 2008.

Gol_GT_03  Gol_GT_04

Prvej rozsiahlejšej modernizácie sa tretia generácia dočkala po štyroch rokoch od svojej premiéry, keď sa vizuálne priblížila európskemu modelu Polo, Napokon, jeho štýlu zostáva verná aj tohtoročné omladenie brazílskeho hitu.

Gol_GT_05  Gol_GT_02

Koncept Gol GT zaujme na prvý pohľad unikátnym metalickým lakom Gray Volcano v spojení s doplnkami vo farbe Lava Red. Medzi ďalšie výrazné prvky patrí osemnásťpalcové kolesá Serron, športový interiér.

Gol_GT_06  Gol_GT_07

Koncept sa spolieha predovšetkým na svoj dynamický dizajn, ktorým azda prekonáva i samotné Polo GTI. Pozornosť priťahuje predovšetkým prevedenie predného nárazníku s výraznými LED pre denné svietenie a aj v rovnakom štýle riešené zadné partie vozu.

Gol_GT_08  Gol_GT_09

„Tento koncept je takou esenciou počiatočnej legendy GT so súčasným a moderným jazykom, ktorý je vyjadrením celkového športového ducha modelov značky Volkswagen,“ povedal šéf brazílskych dizajnérov VW Jose Carlos Pavone. „V podstate je to darček pre fanúšikov našej značky a novú generáciu mladých automobilových entuziastov.“

Gol_GT_10  Gol_GT_11

Podľa neoficiálnych informácií má byť Gol GT Concept vybavený preplňovaným litrovým trojvalcom s výkonom 85 kW (15 k) a krútiacim momentom 200 N.m. Tieto hodnoty majú „hatchbacku“ umožniť akceleráciu z 0 na 100 km/h za 9,7 s a maximálnu rýchlosť 204 km/h.

-jj-

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov