Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Mercedes-Benz: Impulzy na ceste autonómneho riadenia

V auguste 2013 sa vydal Mercedes-Benz triedy S na cestu z Mannheimu do Pforzheimu. Motoristi a chodci si ledva všimli toto vozidlo.

Čím sa vymykalo z priemeru nevideli: vozidlo si na ceste ukrajovalo kilometre s autonómnym riadením. Sedan Triedy S bol totiž výskumným vozidlom, vybaveným kamerami, radarom a výkonným výpočtovým systémom. Jazda na historickej trase Berthy Benz poskytla dôkazy, že autonómna jazda podporená  elektronickým šoférom je možná v medzimestskej aj mestskej doprave. Je míľnikom vo vývoji autonómnej jazdy.

Mercedes-Benz, S-Klasse S 500 INTELLIGENT DRIVE ; Mercedes-Benz, S-Class S 500 INTELLIGENT DRIVE;

Inžinier spoločnosti Daimler Thao Dang a Julius Ziegler, bývalý plánovač projektu a vtedy pracovník Výskumnného centra informatiky v Inštitúte pre technológiu v Karlsruhe, ktorý významne prispel k rozvoju autonómneho riadenie, boli 28. októbra vyznamenaní cenou Reinharda von Koeniga. Cena je dotovan sumou 20 tisíc euro.

Odorná porota ocenila touto poctou nadácie Schloss Fachsenfeld  vo východowürttembergskom Aalene ľudí, ktorí vyvinuli vynikajúce technické inovácie na riešenie spoločensky relevantných výziev. Cena  je spomienkou na posledného obyvateľa hradu, baróna Reinharda Koenig-Fachsenfelda, ktorý sa stal známym okrem iného aj ako automobilový pretekár a vývojom  aerodynamicky optimaliazovaného moelu Mercedes SSKL.

Daimler (šr)

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov