Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


ŠKODA OCTAVIA: Nová ponuka výbav

Nové poťahové materiály sedadiel, na želanie ambientné osvetlenie s desiatimi voliteľnými farbami, novo riešené prístroje a ovládacie prvky.

Automobilka ŠKODA rozširuje ponuku výbav a ponúka vo svojom bestselleri ešte viac pohodlia. Hodnotný interiér získava nové dizajnové prvky a vylepšené riešenie obsluhy. Systémy infotainmentu novej generácie majú displeje s uhlopriečkou až 9,2 palca.

Interiér prepracovaného modelu Škoda Octavia sa vyznačuje mimoriadne veľkorysou ponukou priestoru a eleganciou. Horizontálne orientovaný dizajn pôsobí vzdušne, línie, plochy a obstavaný priestor pôsobí geometricky jasným dojmom. Veľké a jasne čitateľné kruhové prístroje umiestnené v prístrojovom štíte pôsobia vďaka novému grafickému dizajnu prepracovanejšie. ŠKODA predstavila aj niekoľko noviniek z oblasti materiálov a farebného stvárnenia interiéru. Vo výbavovej verzii Ambition je k dispozícii nová čiernohnedá kombinácia poťahov, palubná doska je celá čirrna. Ostatné výbavové verzie dostali nové vzory poťahových materiálov. Prepracované boli aj všetky dekoračné prvky. Vo výbavových verziách Style a Laurin & Klement dodáva ŠKODA dekoračné lišty vo dverách sériovo s ambientným osvetlením. Tenké svetelné vodiče vyžarujú decentné svetlo v jednom z desiatich voliteľných odtieňov.

SKODA-OCTAVIA-INTERIOR-02        SKODA-OCTAVIA-INTERIOR-03

V triede kompaktných vozidiel definuje modernizovaná Škoda Octavia naďalej meradlá ponuky priestoru. Vo verziách liftback a kombi majú cestujúci na zadných sedadlách pred kolenami 73 milimetrov – to je hodnota dosahujúca úroveň vozidiel strednej triedy. Batožinový priestor liftbacku ponúka 590, resp. 1580 litrov (pri sklopených operadlách zadných operadlách sedadiel), vo verzii kombi je to 610, resp. 1740 litrov. Pokiaľ sa sklopia operadlá zadných sedadiel a operadlo sedadla predného spolujazdca (voliteľná výbava pre Ambition a Style) zmestia sa do auta predmety dlhé až 2,92 metra. Pre verziu kombi dodáva ŠKODA na želanie elektricky ovládané piate dvere. Okrem nich je pre batožinový priestor k dispozícii aj rad ,Simply Clever’-riešenia, napríklad variabilná dvojitá podlaha (od verzie Ambition, nie je v ponuke pre G-TEC), multifunkčná odkladacia schránka alebo oddeľovacia sieť. Súčasťou sériovej výbavy sú aj štyri háčiky na tašky.

SKODA-OCTAVIA-INTERIOR-06       SKODA-OCTAVIA-INTERIOR-05

V interiéri modelu Škoda Octavia je veľa ,Simply Clever`-riešenie. U modernizovaného modelu k nim teraz pribudli ďalšie detaily. Držiaky fliaš v stredovom paneli sú tvarované tak, že do nich zapadne dno PET-fľaše – čo umožňuje jej otvorenie jednou rukou. V batožinovom priestore verzie kombi je umiestnená vyberateľná LED-baterka, ktorú možno ku karosérii pripevniť pomocou integrovaného magnetu. Operadlá predných sedadiel môžu byť vybavené sklopnými stolíkmi.

SKODA-OCTAVIA-INTERIOR-05

Oblasť komfortnej výbavy prináša dve novinky – vyhrievaný veniec volantu a tri personalizovatelné kľúče. Akonáhle vozidlo odomkne určitý držiteľ, sú vyvolané jeho individuálne nastavenie. Týkajú sa nielen mnohých oblastí obsluhy, ale aj voľby jazdného profilu, asistenčných systémov, vonkajšieho a vnútorného osvetlenia, klimatizácie Climatronic, systémov infotainmentu či elektricky nastaviteľných sedadiel. Pri výbere infotainmentu možno voliť medzi systémami Swing (séria) a Bolero, rovnako ako medzi navigačnými systémami Amundsen a Columbus. Všetky štyri systémy patria do najnovšej generácie prístrojov, ktoré prekvapia svojím rýchlym fungovaním a jednoduchou obsluhou. Ako je pre vozidlá značky ŠKODA typické, možno ich základné funkcie ovládať pomocou fyzických tlačidiel a ovládačov. Dotyková obrazovka reagujú už na ľahký dotyk prsta. V prípade systémov Bolero, Amundsen a Columbus je displej zhotoený v novom hodnotnom sklenenom dizajne. Aj základný infotaiment Swing ponúka rozsiahlu konektivitu až po platformu SmartLink +, ktorá je plne kompatibilná so štandardmi MirrorLink, Apple CarPlay a Android Auto. Vďaka nim je možné celý rad aplikácií z telefónu jednoducho využívať aj pomocou displeja vozidla. Príplatková funkcia SmartGate navyše umožňuje prenos dát z vozidla do telefónu a s určitými aplikáciami možno následne dáta aj inteligentne využívať. Hudobný systém Bolero (sériová výbava pre Laurin & Klement) prináša osempalcový dotykový displej s vysokým rozlíšením, v sklenenom dizajne a senzorom priblíženia: ak sa prst priblíži, je aktivovaný režim obsluhy, umožňujúci posúvanie a zadávanie znakov. Vo vozidlách s navigačným systémom Amundsen možno zriadiť WLAN-hotspot: pasažierom umožňuje surfovanie na internete, streamovanie alebo zasielanie e-mailov pomocou ich telefónu alebo tabletu. Špičkový navigačný systém Columbus má integrovaný WLAN-Hotspot a monitor s uhlopriečkou 9,2 palca s rozlíšením 1 280 × 640 pixelov. Na želanie pripojí vozidlo Škoda Octavia k vysokorýchlostnému internetu LTE-Modul – pri sťahovaní dosahuje rýchlosť až 150 Mbit za sekundu.

Ponuku hardvéru dopĺňajú ďalšie komponenty: Phonebox (od výbavovej verzie Ambition) bezdrôtovo indukčne nabíja mobilný telefón a spája ho so strešnou anténou. Soundsystem CANTON (od verzie Ambition) je k dispozícii s ôsmimi reproduktormi vrátane centrálneho na palubnej doske a subwooferu v batožinovom priestore. Na operadlá predných sedadiel možno pripevniť držiaky tabletov, čo je ďalšia príplatková výbava. Na želanie majú cestujúci na zadných sedadlách k dispozícii 230V zásuvka a USB konektor.

Skoda Media Services (šr)

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov