Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Svetová premiéra Volkswagen Atlas

Úplne nové sedemmiestne SUV pre Ameriku predstavili v Kalifornii.

Nové sedemmiestne SUV pre americký trh odhalili 27. na Santa Monica Pier na konci historickej Route 66. Model Atlas uvádza na trh novú kapitolu v americkej histórii spoločnosti Volkswagen. Nový model sa bude vyrábať v meste Chattanooga (Tennessee) pre severoamerický trh a ponúka inovatívne technológie a priestrannosť. Navyše nový Atlas zaujal pozornosť verejnosti s puncom jazdnej dynamiky a prepracovanými detailmi.

Volkswagen Atlas otvára dôležitý segment pre značku VW: stredne veľké SUV, aké už tvorili vlani desatinu všetkých nových registrácií áut v USA.Volkswagen teraz ponúka model Atlas v tomto žiadanom segmente medzi modelmi Tiguan a Touareg, ktorý je plne prispôsobený na americké potreby.

V nadväznosti na modulárny podvozok (MQB) sa Atlas rodil s najnovšou DNA konštrukcií Volkswagenu. Má klasické proporcie a čisté línie, ktoré vytvárajú pocit nadčasovosti a presnosti. Vpredu štandardné LED svetlomety a LED svetlá pre denné svietenie kombinuje pre jedinečný vizuálny podpis s voliteľnými LED zadnými svetlami, ktoré zdôrazňujú dynamický vzhľad vozidla.

S dĺžkou 5 037 mm, so šírkou 1 979 mm a výškou 1 768 mm je Atlas väčší než akýkoľvek iný Volkswagen, predávaný v USA. V jeho kabíne sa maximálne využili jeho rozmery na priestor pre sedem dospelých a ich batožinu. Tretí rad sedadiel môže byť ľahko dostuoný vďaka inovatívnemu riešeniu skladania sedadla. Všetko je orientované na vodiča a zážitok z jazdy. Pomáha mu aktívny informačný displej (“Volkswagen Digital Cockpit”), ktorý umožňuje rozsiahle možnosti nastavenia obrazovky.

Volkswagen Car-Net ponúka širokú škálu on-line služieb, vrátane štandardnej technológie App-Connect, ktorá ponúka integráciu s tromi hlavnými platformami smartphonu – Apple CarPlay ™, Android auto ™ a MirrorLink®. Nový model Atlas je rovnako vybavený Fender® Premium Audio systémom a ponúka sofistikovaný zvukový zážitok s dvanástimi reproduktormi a 480-Wattovým zosilňovačom.

Volkswagen Atlas ponúka na výber rad asistenčných systémov, ktoré sú k dispozícii pre vodiča. V závislosti na výbavovej línii patria medzi ne Adaptive Cruise Control (ACC); Forward Collision Warning a autonómne systémy núdzového brzdenia (Front Assist); Blind Spot Monitor, ďalej Lane Departure Warning (Lane Assist), a parkovací asistent (Park Assist). Atlas je tiež jediným automobilom vo svojej triede, ktorý ponúka automatické Post-Collision brzdový systém. Ním sa automaticky spustí spomalenie vozidla, keď senzor  kolízie detekuje nebezpečie  a tým pomáha znížiť zvyškovú kinetickú energiu.

Nový Volkswagen Atlas prichádza s ponukou dvoch motorizácií: 2,0-litrový štvorvalec TSI s priamym vstrekovaním benzínu a preplňovaním s výkonm 175 kW/238 k a k dispozícii je aj 3,6-litrový motor VR6 s výkonom 206 kW/280 PS. Oba motory prenášajúsvoj výkon na kolesá prostredníctvom osemstupňovej automatickej prevodovky.

Atlas môže byť konfigurovaný buď s pohonom predných kolies, alebo 4Motion v kombinácii s motorom VR6. Systém 4Motion má na výber aj funkciu, ktorá umožňuje vodičovi zvoliť  si špecifické parametre vzhľadom na jazdné podmienky. Odhady US Environmental Protection Agency EPA spotreby paliva budú zverejnené pred uvedením na trh na jar roku 2017.

Od konca roku 2017 bude veľký SUV VW Atlas ponúkaný v Rusku a na trhoch Stredného východu.  VW-media-services (šr)

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov