Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


F1: Rus Kvajt zostáva v Toro Rosso, Williams si ponechal Fína Bottasa

V kolotoči formuly 1 došlo v posledných dňoch k viacerým rošádam a pohybom pilotov v súvislosti s novou sezónou. Niektorí pretekári „efjednoty“ však naopak, zostali vo svojich doterajších tímoch. To je a prípad 22-ročného Rusa Daniila Kvjata a Fína Valterri Bottasa.

Kvjat_01  Kvjat_02

Stajňa Scuderia Toro Rosso ako posledná oznámila zoznam pilotov pre súťažný ročník 2017. Taliansky tím len nedávno vyhlásil, že si podrží Carlosa Sainza ml. pre novú sezónu, no teraz potvrdil aj informácie, podľa ktorej zostáva v tíme aj rodák z Ufy Kvjat.

Kvajt_05  Kvajt_03

Kvjatova najbližšia budúcnosť bola až doteraz neistá. Mladý Rus debutoval vo farbách Scuderia Toro Rosso v roku 2014, pričom v nasledujúcej sezóne ho povýšili do tímu Red Bull Racing. Napriek pozoruhodnému úvodu, keď vlani skončil druhý v Maďarsku a tretí v Číne, postupne stratil svoju výkonnosť a dobrú formu.

Podľa informácii zo zdrojov blízkych F1 nebude nič z avizovaného prestupu 27-ročného severana Bottasa, ktorý aj v budúcom ročníku bude hájiť tím Williams. Britský tím ešte musí urobiť oficiálne oznámenie, ale všeobecne sa očakáva, že Bottas vytvorí dvojicu s nováčikom Lance Strollom. Mladý Kanaďan by sa mal stať šampiónom Formule 3 v Európe, pričom súčasný Bottasov kolega Felipe Massa odchádza do dôchodku po štrnástich sezónach.

Bottas_01  Bottas_02

Mercedes, Ferrari a Red Bull taktiež potvrdili, že si ponechajú súčasných pilotov aj pre budúcu sezónu. McLaren však priniesol do „kádra“ Stoffela Vandoorneho, ktorý má nahradiť Jensona Buttona a vytvoriť dvojicu s Fernandom Alonsom. Tímy Force India, Haas, a Renault potvrdili meno jedného jazda (pozn. Sergio Perez, Romain Grosjean, a Nico Hulkenberg) a ešte oznámia meno ďalšieho pilota. Stajne Manor a Sauber zatiaľ zvolili vyčkávaciu taktiku a mená pilotov sú neznáme.

-jj-

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov