Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Futuristický koncept Opel H udáva nový trend v autách bez vodiča

Opel síce nepatrí medzi najprominentnejšie automobilové značky, ktoré vás napadnú, keď premýšľate nad absolútne novým autonómnym a elektrickým vozom. Lenže výnimka potvrdzuje pravidlo. Aspoň čo sa týka čerstvého konceptu a výtvoru od dizajnéra Romana Zenina.

Opel_H_08  Opel_H_09

Opel_H_00  Opel_H_01

Vo svojej vízii zhmotnil vysokorýchlostné auto na dlhé vzdialenosti, pričom súčasťou projektu je aj samoriadiace vozidlo bez šoféra. Tento návrh v podstate vychádza z projektu, ktorý sponzorovala firma Opel na Univerzite aplikovanej vedy v nemeckom Pforzheim, takže tvorca myšlienky už má potrebné požehnanie.

Opel_H_02  Opel_H_03

Opel H má sklenené dvere vpredu aj vzadu, takže poskytuje pasažierom nový vstup do vozu a pocit z cestovania. „Sochárske umenie“ a „nemecká precíznosť“ boli použité pri uvádzania tohto modelu do života. Sedadlá sa dajú vyberať, aby umožnili pasažierom bezproblémové nastupovanie aj vystupovanie.

Opel_H_07  Opel_H_04

Opel_H_06  Opel_H_05

Konštrukcia vozidla, ktorého kolesá sa nedajú oddeliť od zvyšku karosérie, je pomerne hranatá a nie zakrivená. Celý Opel H nepôsobí na prvý pohľad ako auto, ale skôr vznášadlo, či policajné auto budúcnosti. Čerešničkou na torte je svetlomet, ktorý tvorí jeden celok a možno ho nájsť v strede priečelia vozidla.

-jj-

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov