Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Volkswagen Sharan s novým najvýkonnejším motorom

Prednedávnom prišiel na trh Tiguan s najvýkonnejšími vznetovými a zážihovými motormi. Obdobný trend aplikoval Volkswagen tiež na modeli Sharan, ktorý prichádza do ponuky s najvýkonnejším vznetovým motorom.

Volkswagen Sharan je na trhu už dlhšie ako model Tiguan. Najvýkonnejší vznetový motor sa však do ponuky zaradil až teraz a to hneď v kombinácii s pohonom všetkých kolies 4Motion a 7-stupňovou automatickou prevodovkou DSG.

Pohonná jednotka pracuje napríklad v modeli Volkswagen Golf GTD alebo Škoda Octavia RS. Maximálny výkon je 135 kW (184 k) a krútiaci moment 380 Nm vrcholí pri 1 750 ot./min. Priemerná spotreba je podľa automobilky 5,7 l/100 km.

Volkswagen Sharan sa vďaka objemu batožinového priestoru 2 430 l a maximálnemu zaťaženiu prívesov až 2 400 kg hodí na prepravu lodných alebo konských prívesov. V tom môže byť zabudovaná GoPro kamera, ktorá uľahčí manévrovanie v stiesnených priestoroch.

Kamera je pripojená cez GoPro príslušenstvo a vďaka funkcii Mirror Link je možné zobraziť obraz na palubnom monitore. Aplikácia pre smartphony je voľne stiahnuteľná a tak je potrebné len dokúpenie GoPro kamery.

Funkcia Cam-Connect umožní sledovať vnútro prívesu, napríklad už spomínané kone. Z bezpečnostných dôvodov program odosiela len statické obrázky, súvislé video je k dispozícii len pri státí alebo do rýchlosti 5 km/h. Obrazový materiál je aktualizovaný každých 5 sekúnd.

Model Sharan je k dispozícii aj v edícii Allstar, v ktorej je bohatšia sériová výbava. Vodič tak môže využívať aktívny tempomat, Front Assist, City Emergency Braking alebo trojzónovú automatickú klimatizáciu. Základná cena je 44 000 € a edícia Allstar začína na 47 725 €.

MM, Volkswagen

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov