Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


IAA 2016: Automagazín a Profi auto na výstavisku v Hannoveri

22. – 29. septembra 2016 sa koná na výstavisku v Hannoveri azda najvýznamnejšia výstava úžitkových automobilov a autobusov IAA 2016. Auto magazín a Profi auto všetko sledujú priamo na miesta.

Vyše 2 000 vystavovateľov z cca 50 krajín celého sveta zaplnilo rozsiahle, no príjemné a prehľadné výstavisko azda do posledného centimetra. Elektrifikácia, sieťovanie, komunikácia – toto sú hádam hlavné hnacie motory vývoja neraz obrovských cestných monštier.

IAA6     IAA 2016 2

Azda najvýraznejšie to dáva najavo koncern Daimler. Už v predvečer prvého dňa predstavil novinárom počas veľkolepej show tri svetové novinky: autonómne jazdiaci mestský autobus, elektrický nákladný automobil a elektrickú dodávku pre najmä mestské účely. Všetky tri tieto stroje majú spríjemniť a očistiť život predovšetkým vo veľkých mestách. Nejde o žiadne utopické vízie, už dnes zachádzajú až do detailov – napr. dodávka disponuje dvoma vyspelými dronmi, ktoré tovar dokážu priniesť aj na autom absolútne nedostupné miesta.

Mercedes-Benz Vision Van    Mercedes-Benz urban eTruck

Svetové premiéry tu absolvovali aj výrobky iných značiek, napr. Volkswagen či Hyundai. Podrobnejšiu reportáž z IAA 2016 prinesieme v budúcom vydaní časopisu Auto magazín, v časti Profi auto.

Dalibor Klíma, Hannover   foto: autor, archív

IAA 2016 4     IAA Preview 2016 Daimler Buses; Mercedes-Benz Future Bus mit Cit

IAA 2016 3    IAA 2016 5

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov