Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Vozidlá Nissan pre moderný život

Spoločnosť Nissan uvádza nový špeciálny modelový rad – Nissan Vision (N-Vision).

Jazdiť v dnešných časoch môže byť náročné. Cesty sú plné áut, jazda medzi nimi si vyžaduje maximálne presný odhad a zaparkovať do malej medzery či dostať sa z radu áut von môže byť krajne problematické. Preto spoločnosť Nissan uviedla nový modelový rad špeciálnych verzií s vyspelou technológiou, navrhnutých na zvládanie výziev automobilovej dopravy v súčasnosti – Nissan Vision.

Juke     QASHQAI

Modelový rad Nissan Vision zahŕňa všetky tri obľúbené crossovery Nissan – Qashqai, Juke a X-Trail – a ešte aj kompaktný rodinný hatchback Pulsar. Jeho jadrom je priekopnícky systém Nissanu – panoramatický kamerový parkovací systém (AVM), chytrá kamerová technológia pomáhajúca vodičom manévrovať s vozidlom jednoduchšie a bezpečnejšie. Poskytuje dokonalý prehľad o okolí vozidla tým, že vytvára virtuálny pohľad z vtáčej perspektívy akoby z miesta priamo nad vozidlom.

Systém AVM využíva zábery štyroch kamier rozmiestnených po obvode vozidla. Elektronicky sú prepojené do jedného zloženého pohľadu, ktorý sa zobrazuje na obrazovke systému NissanConnect na palubnej doske. Kontrola výskytu prekážok v okolí vozidla, či už je to iné vozidlo, stena alebo stĺpik, nebola nikdy jednoduchšia.

xTrail

Systém AVM je súčasťou zámeru spoločnosti Nissan zbaviť moderné jazdenie stresu a problémov tým, že poskytne vodičom istotu zvládať manévrovanie oveľa jednoduchšie. Tiež je neoddeliteľnou súčasťou cesty Nissanu k technológii ProPilot, firemnej technológii autonómneho riadenia, ktorej európska premiéra v crossoveri Qashqai sa očakáva v roku 2017.

Technológia ProPilot je súčasťou tento rok oznámenej stratégie Inteligentnej mobility Nissan, ktorá slúži ako východisko na evolúciu produktov značky. Stratégia má za cieľ inšpirovať vývoj výrobkov Nissan a určuje štýl dôležitých rozhodnutí spoločnosti o tom, ako majú byť automobily poháňané, ovládané a začleňované do života spoločnosti. To všetko bez toho, aby bola akokoľvek opomenutá snaha sprostredkovať vodičom väčšie potešenie z jazdy.

AVM je súčasťou štandardnej výbavy radu N-Vision. Podporujú ju ďalšie technológie na kontrolu nad vozidlom, ako je upozornenie na vybočenie z jazdného pruhu, monitorovanie pohybujúcich sa objektov za vozidlom, automatické núdzové brzdenie, sledovanie mŕtveho uhla, automatické prepínanie svetiel a rozpoznávanie dopravných značiek.

K ďalšiemu vybaveniu modelov radu Nissan Vision patrí čiastočné kožené čalúnenie, čalúnenie materiálom Alcantara, strešné nosiče a exteriérová personalizácia vozidla. Všetky modely radu Nissan Vision vychádzajú z úrovne výbavy N-Connecta zvoleného vozidla.*

Nissan (šr)

*Tento rad modelov sa spoločne označuje ako Nissan Vision, pričom každý model nesie dodatok N‑Vision (tzn. Nissan Qashqai N‑Vision, Nissan Juke N‑Vision, Nissan X‑Trail N‑Vision a Nissan Pulsar N‑Vision).

 

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov