Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Porsche Macan Turbo s balíkom Performance Package

Porsche Macan patrí k menším SUV modelom. Porsche preto vyzdvihuje jeho dynamické parametre a do ponuky najvýkonnejšej verzie zaradilo nový balík s lepšími výkonnostnými pramaterami.

Porsche Macan je prezentované ako športové SUV a k tomuto tvrdeniu sú priradené tiež výkonnejšie pohonné jednotky. Najvýkonnejší vidlicový šesťvalec s preplňovaním turbodúchadlom poháňa verziu Turbo.

S novým príplatkovým balíkom Performance Package dosiahne maximálny výkon 324 kW (440 k), čo je o 30 kW (40 k) viac, ako bez neho. Maximálny krútiaci moment zvýšili o 50 Nm na výsledných 600 Nm. Ten je dostupný od 1 500 do 4 500 ot./min.

Automobil zrýchli z 0 na 100 km/h len za 4,4 sekundy, čo je voči sériovému stavu o 0,4 sekundy menej. Maximálna rýchlosť vzrástla o 6 km/h na 272 km/h. V režime Sport Plus potrebuje vozidlo na zrýchlenie z 80 na 120 km/h len 2,9 sekundy (zlepšenie o 0,2 sekundy).

Porsche Macan Turbo Performance Package Porsche Macan Turbo Performance Package

Porsche udáva priemernú spotrebu paliva na úrovni 9,4 l/100 km. Pri využívaní všetkých kW to však bude aj dvojnásobok. Do štandardnej výbavy sa dostane tiež balík Sport Chrono Package alebo športový výfuk.

Predná náprava má kotúče s priemerom 390 mm, čo je o 30 mm viac ako bez balíka Performance Package. Brzdové strmene so 6-timi piestikmi majú červené lakovanie. K dispozícii je tiež systém Porsche Active Suspension Management. Svetlá výška podvozka klesla o 15 mm.

Porsche Macan Turbo Performance Package Porsche Macan Turbo Performance Package

Vo voliteľnej výbave je vzduchové pruženie s ďalším znížením o 10 mm. Športová sedemstupňová prevodovka PDK je navrhnutá pre optimálne preraďovanie. V príplatkovej výbave sú 21-palcové disky alebo LED svetlomety.

Interiér prináša čiernu kožu s elementmi z Alcantary, uhlíkové prvky vo dverách a na palubnej doske alebo prahové lišty s bielo podsvieteným logom. Porsche Macan Turbo štartuje na domácom trhu s cenovkou 91 142 €.

MM, Porsche

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov