Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Paríž 2016: Opel Karl Rocks – nové najmenšie "SUV"

Automobily SUV a crossovery sú dnes vo veľkej obľube. Opel si je toho vedomý a preto rozširuje ponuku svojich „oplastovaných“ modelov o najmenšie vozidlo v ponuke, Karl Rocks.

Výstavnú premiéru si novinka „odbije“ na autosalóne v Paríži. Model vychádza z bežného Oplu Karl, ku ktorému však pridáva typické črty SUV. K dispozícii tak je vyššia svetlá výška podvozka alebo viac plastových nelakovaných dielov karosérie.

Karl Rocks ďalej nesie praktickosť bežného modelu Karl, ku ktorému patrí 5 miest na sedenie, kompaktné rozmery a viac ako 1 000 l objemu batožinového priestoru po sklopení druhého radu sedadiel.

Automobil dostane strieborné strešné lyžiny, robustný predný a zadný nárazník s integrovanými tlmičmi nárazu, „oplastované“ podbehy alebo špeciálne dvojfarebné 15-palcové disky typické pre Opel.

Opel Karl Rocks Opel Karl Rocks

Konštruktéri zvýšili svetlú výšku vozidla o 18 mm voči bežnému modelu Karl, čo prináša niekoľko výhod. Pre starších ľudí je to lepšie nastupovanie alebo tiež možnosť rýchlejšieho presunu na cestách mimo asfalt.

V interiéri nájdeme textilné sedadlá s tkaninou podobajúcou sa včeliemu plástu. Sériové autorádio R 300 môže byť za príplatok vymenené za systém IntelliLink 4.0, ktorý prináša najmodernejšie pripojenie so službami Apple CarPlay alebo Android Auto.

Umožňuje tiež navigovať pomocou služby Apple Maps alebo Google Maps. V ponuke bude aj integrovaný navigačný systém Navi 4.0 IntelliLink. Pre dokonalú konektivitu je tu systém Opel OnStar.

Najmenšie SUV v ponuke má v štandardnej výbave zadné sklápateľné sedadlá v pomere 40/60, čo umožňuje zväčšiť objem batožinového priestoru až na 1 013 l. K dispozícii je tiež režim City s progresívnou charakteristikou posilňovača riadenia, parkovací asistent alebo tempomat s obmedzovačom rýchlosti. Ponuka pohonných jednotiek bude obdobná ako pri bežnom modeli Karl. Predajcovia začnú prijímať objednávky od konca tohto roka.

MM, Opel

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov