Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Nový PEUGEOT 5008

Meno sa nezmenilo, všetko ostatné však áno. Nový PEUGEOT 5008 sa predstavuje ako sedemmiestne SUV segmentu C. Peugeot uverejnil prvé fotografie a informácie o svojej novinke.

Peugeot 5008 b      Peugeot 5008 c

Ako nový bojovník v rýchlo rastúcom segmente sa PEUGEOT 5008 SUV zameriava na dosiahnutie troch cieľov:

  • nasledovanie posunu značky medzi prémiových výrobcov,
  • dosiahnutie úspechu na svetových trhoch,
  • dosiahnutie pozície etalónu v C segmente veľkých 7-miestnych SUV.

Nový PEUGEOT i-Cockpit® zušľachťuje interiér!

Už po otvorení predných dverí upúta najnovšia verzia inovatívneho a takmer až futuristického kokpitu – PEUGEOT i-Cockpit®, ktorá prináša posádke nový, prekvapivý a potešujúci zážitok            z jazdy. Jeho kompaktný volant (najmenší na trhu a to aj medzi ostatnými segmentmi), 8-palcová kapacitná dotyková obrazovka a výnimočný 12,3-palcový digitálny head-up displej s vysokým rozlíšením a špičkovou grafikou, elegantnými animáciami či prechodmi medzi jednotlivými režimami, potešia každé oko.

Peugeot 5008 e     Peugeot 5008 d

Priestranný interiér a množstvo funkcií

Nový PEUGEOT 5008 SUV dostal rázvor s dĺžkou 2,84 m, čo vytvára najväčší vnútorný priestor medzi SUV vozidlami segmentu C! Modulárna platforma EMP2 sa vyznačuje o 16,6 cm dlhším rázvorom ako v prípade nového modelu PEUGEOT 3008 SUV a je o 11 cm dlhší ako mal pôvodný model 5008. Napriek tomu zostali proporcie dostatočne konzervatívne a extra dĺžka sa prejavila  na vnútornom priestore pre pasažierov.

Upravené tvary vozidla tvoria súčasť veľkorysej priestorovej ponuky vozidla. Nový PEUGEOT 5008 je viac ako iba SUV. Na trh sa dostane s inovatívnou konfiguráciou interiéru, ktorú tvoria:

  • tri plnohodnotné samostatné sklápacie a posuvné sedadlá druhého radu,
  • dve samostatné vyberateľné sklápacie sedadlá tretieho radu,
  • najväčší batožinový priestor s objemom 780 dm3 podľa normy VDA 210 (1 060 litrov).

Nový PEUGEOT 5008 SUV môže taktiež obsahovať sklopné sedadlo predného spolujazdca  (na prepravu extrémne dlhých predmetov s dĺžkou až do 3,20 m) a praktické bezdotykové ovládanie veka batožinového priestoru.

SUV s impozantným exteriérom

Nový PEUGEOT 5008 je na prvý pohľad naozajstným SUV. Svedčia o tom všetky prvky: dlhá, horizontálna kapota; vertikálna maska a zvýšená línia karosérie. Inšpiratívny dizajn evokuje silu a rešpekt. Výška zostala nezmenená (1,64 m so strešnými lyžinami – štandardným prvkom pre všetky modely).

To dodáva vozidlu dlhý a dynamický profil. Exkluzivitu prednej časti umocňuje široká maska s chrómovaným povrchom, zatiaľ čo zadnej časti dominuje čierny lesklý pás a originálne LED svetlomety s efektom pazúra, jednoznačný poznávací znak vozidiel značky PEUGEOT.

Potešenie z jazdy a z cestovania porovnateľné s najlepšími cestovnými vozidlami

Nový PEUGEOT 5008 SUV, ako aj modely 308 a nový model 3008 SUV, využívajú modulárnu platformu EMP2 a najnovšie motory, ktoré spĺňajú normu Euro 6.1. Bez ohľadu na benzínové či naftové motory, všetky verzie patria na špičku vo svojich výkonových triedach. Emisie CO2 začínajú pri benzínových motoroch od 115 g/km, pri naftových od 105 g/km.

Nový PEUGEOT pozýva na cestovanie v maximálnom luxuse. Najmä pre jeho vynikajúce odhlučnenie a viaceré komfortné prvky na palube: predné sedadlá obopínajú telo a za príplatok ponúkajú vodičovi masážnu funkciu, prémiový Hi-Fi systém FOCAL®, veľkú presklenú panoramatickú otváraciu strechu a mnohé ďalšie. Ponúka aj to najlepšie z permanentnej konektivity ako funkcie Mirror Screen či 3D on-line navigácia (s TomTom® Traffic).

Najnovšie špičkové asistenčné systémy zabezpečujú, že jazda je vďaka arzenálu bezpečnostných prvkov bezpečnejšia (v závislosti od trhu sa nachádzajú v základnej alebo príplatkovej výbave): Exkluzívny systém Advanced Grip Control, vrátane Hill Assist Descent Control (HADC), Systém automatického núdzového brzdenia (AEBS) a Varovanie pred priblížením, Aktívne udržiavanie  v jazdnom pruhu (LKA), Monitorovanie únavy vodiča, Automatické prepínanie diaľkových svetiel, Čítanie značiek maximálnej a odporúčanej rýchlosti, Adaptívny tempomat s automatickým zastavením (s automatickými prevodovkami), Aktívne monitorovanie mŕtveho uhla, Park Assist a Visio Park (360° pohľad).

Nový PEUGEOT 5008 SUV prináša nové riešenia mobility pre dnešný svet tým, že do batožinového priestoru sa zmestí e-Kick, skladacia kolobežka s elektrickým pohonom, alebo e-Bike eF01, nový prenosný bicykel s elektrickým pohonom a ultra moderným dizajnom. Obe elektrické vozidlá, e-Kick aj e-Bike, majú nabíjaciu stanicu umiestnenú priamo v batožinovom priestore.

Špičkové vozidlá Made in France

Nový PEUGEOT 5008 SUV zahŕňa päť verzií výbavy – tri bežné verzie (Access, Active, Allure) plus verzie GT Line a GT, ktoré perfektne zohľadňujú stratégiu, ktorú značka vytvorila v ostatných rokoch. Nový PEUGEOT 5008 SUV sa vyrába vo francúzskom meste Rennes. Po prvý raz sa predstaví        na parížskom autosalóne v septembri 2016 a jeho medzinárodný predaj sa začne na jar 2017.

Peugeot, dk

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov