Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Mazda 6: modelový rok 2017

Po celozávodných dovolenkách prichádzajú na trh automobilky s novými modelmi a miernymi modifikáciami. Tento prípad sa týka tiež Mazdy 6, ktorá príde už onedlho na európsky trh v prevedení modelového roka 2017.

Mazda 6 aktuálnej, tretej generácie, je na trhu od roku 2012. Pre budúci rok si tak automobilka pripravila miernu modifikáciu a pridanie nových prvkov do výbavy. Najvýraznejšou novinkou bude funkcia G-Vectoring.

Prerozdelenie krútiaceho momentu medzi predné kolesá so systémom G-Vectoring priniesla už Mazda 3 a tak jej väčšia sestra prichádza v rovnakom modelovom roku s tou istou funkciou. Ide o revolučný systém, ktorý upravuje krútiaci moment v závislosti od riadiacich vstupov.

Mazda 6 modelový rok 2017 Mazda 6 modelový rok 2017

Vodič tak nebude musieť pri akcelerácii „bojovať“ s volantom, ako je tomu pri silnejších vozidlách s predným pohonom zvykom. K dispozícii budú 2 zážihové a 2 vznetový motor s technológiami Skyactiv.

Zážihový dvojliter bude v ponuke s výkonom 106 kW (145 k) a 121 kW (165 k), silnejší 2,5-liter ponúkne 141 kW (192 k). Vznetová verzia 2,2 Skyactiv-D bude na výber s výkonom 110 kW (150 k) a 129 kW (175 k).

Mazda 6 modelový rok 2017 Mazda 6 modelový rok 2017

Vznetová pohonná jednotka ponúka 3 nové systémy na zníženie hluku. Prvým je High-Precision DE, ktorý ovláda plniaci tlak, druhým je Natural Sound, ktorý pomocou tlmiča kmitov potláča vznetové klepanie a tretím je neutralizácia tlakových vĺn. Tá potláča 3 kritické frekvenčné pásma, v ktorých vznetový motor vibruje najvýraznejšie.

Spolu s novými systémami má Mazda 6 pre modelový rok 2017 doplnenú zvukovú izoláciu, vylepšené tesnenia dverí, užšiu toleranciu medzi karosárskymi dielmi a nové izolačné materiály na podvozku, strope a vo dverách.

Do interiéru pribudol nový aktívny head-up displej s vyšším rozlíšením, informačný displej so 4,6-palcovou uhlopriečkou a noví aktívni asistenti. Do ponuky tiež pribudla nová exteriérová farba Machine Grey.

MM, Mazda

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov