Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Mitsubishi ladí súpera pre Tucson

Maskovaný crossover Mitsubishi bol nedávno spozorovaný v kalifornskej púšti, čo jasne signalizuje, automobilka pokračuje s napĺňaným svojich plánov priniesť na trh nový crossover.

Nový crossover by mal predovšetkým súperiť s modelom Hyundai Tucson. V blízkosti silne maskovaného prototypu Mitsubishi, pripomínajúceho koncept  XR-PHEV II, však boli spozorované aj modely Ford Escape a Kia Sportage. Predná časť nového crossoveru pripomína športový dizajnérsky jazyk súčasných ľahkých automobilov Mitsubishi. Dizajn zadnej časti vozidla je podobný ako u modelu Outlander Sport. Amerika a Európa by mali byť hlavné trhy, kde sa očakáva záujem o takéto vozidlo. Začiatok jeho produkcie sa predpokladá na jeseň roku 2017.

Tri súrodenecké SUV

Mitsubishi Motors plánuje do budúcna potvrdiť svoju rastúcu úlohu hráča na poli čistého modelu SUV a uviesť v tomto segmente nové generácie svojich bestsellerov (ASX a Outlander) ako aj úplne nový model situovaný medzi modelmi ASX a Outlander,  vrátane uvedenia ich EV/PHEV alternatív. Mitsubishi Motors pripravilo už tri nové koncepčné vozidlá v kategórii SUV, ktoré nesú prvky novej dizajnérskej filozofie Mitsubishi v tvare tzv. Dynamickeho štítu.

Okrem toho nedávno predstavila automobilka Mitsubishi na autosalóne v Indonézii (Gaikindo) nové koncepčné vozidlo, ktoré v sebe spája húževnatosť vozidiel kategórie SUV s univerzálnosťou vozidiel typu MPV. MITSUBISHI XM Concept ťaží z rozšírenej karosérie a optimalizovaného usporiadania priestoru, vďaka čomu sa vo veľkoryso navrhnutom interiéri pohodlne prepraví sedem cestujúcich. Malý crossover MPV, odvodený z koncepčného vozidla MITSUBISHI XM Concept, sa bude vyrábať od októbra 2017 v úplne novom výrobnom závode v prefektúre Bekasi v Západnej Provincii Java.

Po koncepčnom vozidle “Concept XR PHEV II” odhalenom na autosalóne v Ženeve v roku 2015 a ďalšom koncepte s názvom “eX Concept” predstavenom v tom istom roku na autosalóne v Tokiu, spoločnosť Mitsubishi Motors Corporation (MMC) naďalej pokračuje v trpezlivom budovaní svojej dizajnérskej filozofie  najmä v segmente SUV.

Concept XR PHEV II  Mitsubishi_Ground Tourer Concept_AS Paris 2016

Premiéra v Paríži

Už túto jeseň rozšíri MMC portfólio svojich koncepčných vozidiel na autosalóne v Paríži 2016, kde predstaví úplne nový koncept najmodernejšieho SUV Coupé “Ground Tourer Concept”, ktorý má byť najnovším vyjadrením dizajnérskych ambícií značky Mitsubishi Motors prostredníctvom štyroch silných prvkov: rozšírených možností, funkčnej krásy, solídneho výkonu a japonskej zručnosti.

Kombinácia týchto atribútov, spájaných s hornými vrstvami automobilového sveta či s vlajkovou plug-in hybridnou (PHEV) technológiou Mitsubishi Motors, sa premietne do obratnosti konceptu Ground Tourer Concept a jeho schopnosti plynulej jazdy, prinášajúcej cestujúcim tiché pohodlie a elegantný dizajn v prostredí jemne vypracovaného interiéru.

(šr)

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov