Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Druhý závod Daimleru v Maďarsku

Druhý závod Daimleru, ktorý vďaka investícii jednej miliardy € začnú budovať v tomto roku v maďarskom Kecskeméte,  spustí výrobu už koncom tohto desaťročia.

Špecifickým znakom pre nový závod bude vysoko moderná, efektívna a flexibilná výroba rozličných architektúr automobilov. Závod vytvorí ďalšie kapacity pre rýchle a perspektívne reagovanie na požiadavky trhov. Ako ďalej zdôrazňuje Markus Schäfer, člen predstavenstva divízie Mercedes-Benz Cars, značka s hviezdou si tak posilňuje svoju konkurencieschopnosť.

Variabilný závod v Kecskeméte bude mať karosáreň, lakovňu, montáž a priemyselný park. Vytvorí 2,5-tisíca nových pracovných miest v závode a ďalšie pribudnú u subdodávateľov.

Portfólio produktov značky Mercedes-Benz aktuálne pozostáva z 32 modelov, ktorých počet sa onedlho zvýši na približne 40 modelov. Konštrukčné rady osobných vozidiel Mercedes-Benz čaká zároveň postupná elektrifikácia.

Prvý závod Mercedes-Benz v Kecskeméte vyrobil od roku 2012 do februára 2016 cez pol milióna kompaktných automobilov s pohonom predných kolies. Z nich štvordverové kompaktné kupé CLA a CLA Shooting Brake dodáva exkluzívne pre celý svet. Pre rozšírenie kapacity a technologický rozvoj získa prvý závod značky s hviezdou v Maďarsku investíciu vo výške približne 580 miliónov eur.

Daimler (šr)

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov