Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Mercedes-Benz a Porsche: zľava do múzea

V nemeckom Stuttgarte sídlia dvaja významní svetoví výrobcovia vozidiel, Mercedes-Benz a Porsche. Obe automobilky majú tiež vlastné múzeá, ktoré sa snažia spropagovať. Značky sa dohodli na zľave pre návštevníkov, ak prinesú lístok z konkurenčného múzea.

Porsche aj Mercedes-Benz majú sídlo a múzeum v rovnakom meste, v nemeckom Stuttgarte. Bola by to škoda, keby pri návšteve tohto mesta automobilový nadšenec nenavštívil obe múzeá. Automobilky chceli zjednodušiť rozhodovanie, pre ktoré múzeum by sa mal návštevník rozhodnúť a tak poskytnú zľavu pri preukázaní sa vstupenkou z toho druhého múzea.

Ponuka platí do 30. decembra tohto roka. Na jednu vstupenku dostane návštevník zľavu až 25 %. Teda po preukázaní sa vstupom do „konkurenčného“ múzea zaplatí len 6 € (pôvodne 8 €) alebo 4 € (pôvodne 3 €) v prípade koncesionárskeho lístka.

Na zviditeľnenie tejto akcie obe automobilky ponúkli tej druhej značke na prezentáciu jeden automobil zo svojej zbierky. Pred múzeom Porsche v Zuffenhausene (otvorené v roku 2009) tak stojí Mercedes-Benz w111 230 S z roku 1966.

Mercedes-Benz a Porsche zľava do múzea Mercedes-Benz a Porsche zľava do múzea

Pred múzeom Mercedes-Benz v Bad Cannstatt, ktoré otvorili o 3 roky skôr, stojí Porsche 911 Carrera 2,7 z roku 1975.
Títo „veľvyslanci“ budia pozornosť právom a podporujú návštevu oboch múzeí.

Vedúci Mercedes-Benz Classic, Christian Boucke, prezentuje Stuttgart ako mesto dvoch značiek a múzeí. Veľa turistov cestuje do tohto nemeckého mesta práve kvôli návšteve jedného z múzeí. Teraz tak môže so zľavnenou cenou navštíviť bez kompromisu obe.

V Mercedes-Benz múzeu je približne 160 vozidiel a viac ako 1 500 ďalších exponátov. Na deviatich podlažiach tak návštevníci uvidia zrod automobilu od vynálezcov Carla Benza a Gottlieba Daimlera. V Porsche múzeu je uskladnených približne 90 vozidiel. Exponáty pravidelne menia. Od otvorenia v roku 2009 ho navštívilo už viac ako 3 milióny turistov.

MM, Mercedes-Benz a Porsche

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov