Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Hyundai i20 Turbo Edition

Malé automobily sa tešia mimoriadnej obľube nielen u nás. Vo Veľkej Británii bude k dispozícii nová edícia modelu Hyundai i20 s najmenším preplňovaným motorom.

Hyundai i20 prišiel na trh v novej generácii len nedávno. S konkurenciou začal ponúkať malé zážihové pohonné jednotky s preplňovaním turbodúchadlom. Na trhu vo Veľkej Británii bude aktuálne dostupná limitovaná edícia s týmto motorom a lepšou výbavou.

Trend rastu predaja zážihových motorov po kauze Dieselgate je opodstatnený. Hyundai preto predstavil novú edíciu z malého modelu i20, ktorého poháňa zážihový motor 1,0 Turbo. Ide o trojvalec s maximálnym výkonom 73 kW (100 k).

Špeciálna edícia bude mať 16-palcové disky kolies a k dispozícii 6 rôznych farieb exteriéru: Polar White, Aqua Sparkling, Sleek Silver, Stardust Grey, Phantom Black alebo Red Passion. Všetky budú kombinované s čiernym alebo šedým interiérom.

Hyundai i20 Turbo Edition

Do sériovej výbavy sa dostane Bluetooth, digitálne rádio DAB, tempomat s obmedzovačom rýchlosti alebo kožou potiahnutý multifunkčný volant. Edícia vychádza z línie výbavy SE, ku ktorej ďalej pridáva zadnú parkovaciu kameru, svetelný senzor pre svetlomety alebo satelitnú navigáciu so 7-palcovou dotykovou obrazovkou.

S upgradom navigácie dostanú noví majitelia predplatné na 7 rokov TomTom Live Services. Tento systém poskytuje najaktuálnejšie informácie o doprave, aktuálnych obmedzeniach, rýchlostných radaroch alebo informácii o počasí.

Pri príležitosti začiatku predaja tejto edície bude v anglických televíziách prebiehať reklamný spot, ktorý bude odkazovať na nedávne úspechy značky v majstrovstvách sveta rallye. Základná cena Hyundai i20 Turbo Edition začína na 12 975 libier.

MM, Hyundai

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov