Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Audi Quattro po Nigelovi Mansellovi dostupné v aukcii

Kultové Audi Qauttro z roku 1984, ktoré svojho času vlastnil aj Nigel Mansell, je na predaj. Vyvolávacia cena vozidla po majstrovi sveta formule 1 z roku 1992 na augustovej aukcii v Silverstone je 30 000 libier (27 060 eur).

audi_03  audi_04

Práve v časoch, keď bolo ešte Nemecko rozdelené na dve krajiny s východnou a západnou zónou, prišla automobilka Audi so svojim nezabudnuteľným a originálnym modelom Quattro. Tento voz ako prvý využíval v seriáli pretekov majstrovstiev sveta rally pohon všetkých štyroch kolies.

audi_05  audi_06

Aj vďaka športovým úspechom a technologickému vývoju v pretekoch rally si tento model rýchlo získal Mansellovu pozornosť. Takže nikoho ani neprekvapilo, keď si v lete roku 1984 kúpil červený nemecký automobil so štyrmi kruhmi v znaku.

audi_07  audi_08

Podľa dostupných zdrojov v čase spomínanej kúpy Mansell pretekal vo farbách Team Lotus a žil na ostrove Isle of Man, pričom svoje Quattro údajne predal po prestupe do stajne Williams Grand Prix v seriáli F1.

audi_09  audi_10

Počas svojej 32-ročnej existencie malo Quattro už piatich majiteľov, ktorí udržali voz v prevádzkovej činnosti. Problémy však boli s „papiermi“, ktoré vykazovali finančnú stratu z poistnej udalosti pri odcudzení dielov v apríli 1995.

audi_11  audi_12

Červené coupé sa však v novembri 2011 podrobilo veľkej oprave, vrámci ktorej bol do neho zabudovaný originálny päťvalcový 10-ventilový motor s objemom 2144 cm³. Napriek tomu, že voz má už najazdených 186 684 km, vo vnútri sa zachoval pôvodný továrenský interiér.

-jj-

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov