Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Nová prevádzka Mercedes-Benz v Južnej Karolíne

Mercedes-Benz nedávno začal s výstavbou novej karosárne v americkom štáte Južná Karolína. Špecializovať sa bude na úžitkové vozidlá, prevažne modely Sprinter.

Na slávnostnom akte začiatku výstavby novej karosárne bola prítomná guvernérka štátu Južná Karolína, Nikki Haley, vedúci oddelenia Mercedes-Benz Vans, Volker Mornhinweg a ďalší vplyvní hostia.

Nová prevádzka bude rozšírením už v súčasnosti vybudovanej továrne, v ktorej sa dnes montujú modely Sprinter. Automobilka predpokladá hodnotu investície približne 500 miliónov dolárov.

Nová karosáreň tiež vytvorí až 1 300 nových pracovných miest. V okolí mesta North Charleston dodávatelia dielov vytvoria ďalších 400 nových pracovných miest. Na začiatku postavia halu na výrobu plechov, v budúcom roku pribudne lakovňa a karosáreň.

Frank Klein z oddelenia Mercedes-Benz Vans prezradil, že nová prevádzka bude spĺňať tie najvyššie štandardy kvality. Nová továreň je tiež veľkým skokom do budúcnosti výroby nového modelu Sprinter.

Mercedes-Benz nová továreň v Južnej Karolíne Mercedes-Benz nová továreň v Južnej Karolíne

Súčasná výrobná plocha a administratíva v North Charlestone zaberá plochu približne 38 tisíc m2. Nové haly pristavia približne 105 tisíc m2 a k tomu sa pridá ešte 259 tisíc m2 pre dokončovacie práce na vozidlách.

Po kompletizácii výrobných hál bude továreň jedným z najväčších priemyselných zamestnávateľov v regióne. Do okolia pribudnú tiež partneri Auto Truck Group alebo Knapheide Manufacturing Company.

Trh v USA je pre modely Sprinter veľmi naklonený. V roku 2015 tu predalo oddelenie Mercedes-Benz Vans 28 600 kusov vozidiel, kým rok predtým to bolo o 2 800 automobilov menej. Vzhľadom na vysoké clo však boli automobily prevažne demontované a opätovne poskladané v prevádzke v North Charleston.

Model Sprinter prišiel na trh v roku 1995 a celosvetovo oslovil viac ako 3 milióny zákazníkov. Mercedes-Benz ho vyrába v dvoch prevádzkach v Nemecku, Argentíne, Číne, Rusku a už spomínanom USA.

MM, Mercedes-Benz

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov