Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Nissan Navara s novým motorom

Nissan nedávno inovoval svoj pick-up Navara. Vylepšený vznetový motor získal emisnú normu Euro 6 a systém selektívnej katalyckej redukcie.

Nissan Navara nedávno prešiel modernizáciou, ktorá priniesla nový vzhľad, interiér a tiež motory. V Európe je model dostupný s novým 2,3-litrovým vznetovým štvorvalcom so vstrekovaním močoviny a SCR katalyzátorom.

Upravený motor automaticky spĺňa emisnú normu Euro 6. Obe verzie s výkonom 120 kW (163 k) aj 140 kW (190 k) sú preplňované dvojitým turbodúchadlom pre zlepšenie priebehu krútiaceho momentu v nízkych otáčkach.

Podľa automobilky je to medzi konkurentmi najúspornejšia pohonná jednotka. Základná verzia s nižším výkonom a pohonom zadnej nápravy má normovanú spotrebu len 6,1 l/100 km, čo je zníženie voči starému Euro 5 motoru o 0,2 l.

Emisie CO2 klesli o 8 g na výsledných 159 g/km. To je tiež najmenej spomedzi všetkých konkurenčných vozidiel. Úsporu paliva priniesol tiež štandardne montovaný systém Start/Stop, ktorý je v spojení len so 6-stupňovou manuálnou prevodovkou.

Nissan Navara Nissan Navara

Emisie dusíka znižuje systém vstrekovania močoviny AdBlue. Každá Navara má prídavnú nádrž na 17 litrov roztoku, ktorá postačuje na prejdenie 11 500 km. Doplňovanie je možné cez hrdlo špeciálnej fľaše alebo cez čerpaciu pištoľ.

Nádrž je umiestnená na opačnej strane ako nádrž na palivo. Dojazd na močovinu zobrazuje farebný LCD displej medzi analógovými ukazovateľmi v prístrojovom štíte. S technickými úpravami vzrástla celková hmotnosť z 3 010 kg na 3 045 kg.

Pohotovostná hmotnosť vzrástla o 5 až 38 kg. Užitočné zaťaženie jednej tony a maximálna hmotnosť prívesu 3,5 tony zostali nezmenené. Do sériovej výbavy pribudol už spomenutý farebný displej a obmedzovač rýchlosti. V príplatkovej výbave sú tiež funkcie 360 ° kamery alebo asistenta núdzového brzdenia.

MM, Nissan

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov