Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Smart Fortwo coupe s jedinečnou strechou

Pri pohľade na titulný obrázok môže prísť otázka, či to nie je kabriolet. Smart kabriolet má však odlišný typ strechy, Daimler tak pripravil pre najmenší model v ponuke Smart Fortwo coupe novú štandardnú strechu z textílie.

Malý Smart je jeden z najoriginálnejších modelov v ponuke a budí pozornosť na každom rohu. Výrobca však pre tento rok pripravil novinku v podobe nového povrchu strechy. V štandardnej výbave nového Smartu Fortwo coupe bude textilná pevná strecha.

V rámci nového modelového roka 2016 prináša automobilka tiež niekoľko nových zmien. Predné hmlové svetlomety budú mať funkciu s natáčaním svetla. Nová textilná strecha bude pre modely Brabus, Brabus Xclusive a Proxy Line ako opcia bez príplatku namiesto panoramatickej strechy.

Smart ponúkne textilnú strechu v dvoch farebných vyhotoveniach, vo svetlo béžovej a hnedej. Tieto dve farby budú v ponuke tiež ako exteriérové lakovanie. K dispozícii tak bude 5 rôznych farebných odtieňov.

Do ponuky pribudol balík LED, ktorý zahŕňa už spomínané natáčacie hmlové svetlomety. Tento balík bude k dispozícii za 550 €. Do štandardnej výbavy pribudli integrované detské sedadlá na mieste spolujazdca.

Systém i-Size je ďalším vývojovým štádiom uchytenia ISOFIX. Pre najlepšiu ochranu detí v prípade nárazu je systém ukotvený do dvoch pevných bodov medzi sedadlom a operadlom. V priebehu roka pribudne do príplatkovej výbavy balík Sleek Style.

Ten ponúkne 16-palcové disky s dizajnom v tvare písmena ypsilon, športový podvozok so znížením o 10 mm alebo pochrómovanú výfukovú koncovku. V interiéri pribudne športový volant a športové pedále z nerezovej ocele. Cena za „dávku“ športového dizajnu bude 650 €. Smart s novým modelovým rokom je už k dispozícii u predajcov a prvé modely prídu k zákazníkom v priebehu septembra.

MM, Daimler

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov