Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Range Rover Evoque oslavuje 5 rokov od začiatku produkcie

Range Rover Evoque má už viac ako 5 rokov. Tento vydarený model anglickej značky začal novodobú históriu automobilky, ktorá v súčasnosti prežíva úspešné časy.

Pred 5 rokmi robila novému Evoqu reklamu svetoznáma modelka Victoria Beckham. Málokto by si vtedy uvedomil, že to bude najobľúbenejšie vozidlo anglického výrobcu automobilov. Prvý model zišiel z výrobných pásov 4. júla 2011.

Od tohto dátumu už vyprodukovali viac ako pol milióna kusov Evoquov. V britskej továrni vyrobia v priemere jeden Evoque každých 170 sekúnd. V predchádzajúcich plánoch automobilky predstavoval Evoque jeden zo štyroch nových modelov do roku 2015.

Značka predáva najmenšie SUV v ponuke vo viac ako 180 krajinách sveta. Je to tiež najúspornejší model automobilky. Vďačí za to novým pohonným jednotkám Igenium, ktoré ponúkajú nízku hodnotu emisií len 109 g CO2 na km.

Range Rover Evoque 5 rokov výroby Range Rover Evoque 5 rokov výroby

Range Rover Evoque vyrábajú v nepretržitej prevádzke v anglickom Halewoode. Predajné čísla sú voči prvému roku predaja až 5-násobne vyššie. Kým v roku 2011 predali 22 000 kusov modelov, minulý rok to bolo viac ako 108 tisíc kusov.

Počet zamestnancov v továrni sa takmer strojnásobil. V roku 2011 tam pracovalo 1 500 zamestnancov a v súčasnosti tu vyrába model Evoque viac ako 4 000 zamestnancov.

Automobilka prezradila, že pracovníci odrobili viac ako 3 milióny nočných hodín, vypili viac ako 668 tisíc šálok kávy, skonzumovali 125 tisíc plátkov toastu alebo pol milióna vajec. Všetky vyrobené vozidlá prešli po dopravnom systéme viac ako 2,5 milióna míľ.

Začiatkom tohto roka tu začali vyrábať luxusný kabriolet na báze bežného Evoqu. Je to prvé luxusné SUV so sklápateľnou strechou na svete. Je to tak odkaz na pôvodné modely Defender, ktoré dodnes jazdia v Afrike bez pevnej strechy.

MM, Range Rover

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov