Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Nissan Qashqai Black Edition

Nissan to s čiernou farbou myslí vážne a po limitovanej edícii modelu Note Black Edition prichádza na trh Qashqai Black Edition.

Nissan Qashqai je dizajnovo výstredný crossover, ktorý zaujme už na prvý pohľad. Automobilka však pripravila limitovanú edíciu Black Edition, ktorá má prilákať ešte viac zákazníkov. Výhodou bude jedinečnosť a bohatšia sériová výbava.

Obmedzená výroba bude spoločným znakom s menším modelom Note Black Edition. Nissan Qashqai Black Edition bude vychádzať z najvyššej úrovne výbavy Tekna, ku ktorej pridá niektoré zaujímavé detaily.

Automobil bude schádzať z výrobných pásov na 19-palcových diskoch s dizajnom Ibiscus lakovaných do čiernej farby. V rovnakom odtieni budú tiež prahové lišty. Interiér presvetlí sériovo dodávaná panoramatická strecha.

Nissan ponúkne 2 farebné exteriérové kombinácie: perleťovo čiernu alebo perleťovo bielu. Zákazník bude mať na výber z dvoch vznetových motorov. Slabší 1,5 dCi ponúkne 81 kW (110 k) a silnejší 1,6 dCi má 96 kW (130 k).

Nissan Qashqai Black Edition Nissan Qashqai Black Edition

K dispozícii je manuálna 6-stupňová alebo bezstupňová prevodovka X-Tronic. Prvá menovaná sa môže objednať s pohonom prednej alebo oboch náprav, X-Tronic je v ponuke len s pohonom prednej nápravy.

Do sériovej výbavy sa dostal tiež systém Nissan Safety Shield, v ktorom sú zahrnuté niektoré asistenčné systémy: Lane Departure Warning (asistent pri opustení jazdného pruhu), High Beam Assist (asistent diaľkových svetiel) alebo Blind Spot Warning (asistent mŕtveho uhla).

V interiéri nájdeme čierne (za príplatok béžové) kožené čalúnenie, parkovací asistent alebo NissanConnect. Predné svetlomety majú technológiu bi-LED. Dotykový displej s uhlopriečkou 7 palcov obsahuje satelitnú navigáciu alebo digitálne rádio.

Pri parkovaní pomôže 360 ° kamera. Nissan ponúkne v Európe len 3 360 kusov Qashqai Black Edition. Automobil vychádza z konceptov Premium Concept, ktoré predstavili na autosalóne v Ženeve.

MM, Nissan

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov