Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Homola v Soči dvakrát bodoval v seriáli TCR

Slovenský automobilový jazdec Matej Homola obsadil počas víkendových pretekov medzinárodného seriálu TCR v ruskom Soči dvakrát deviate miesto, do hodnotenia šampionátu si pripísal štyri body.

Nezabudnuteľný úspech sa vydaril mladému slovenskému pretekárovi Maťovi Homolovi na predposlednom pretekárskom víkende seriálu TCR International Series v nemeckom Oscherslebene, kedy sa ako prvý Slovák postavil na najvyšší stupienok víťazov v tomto seriáli. Po prvých pretekoch víkendu bol dokonca na prvom mieste v celkovom hodnotení šampionátu, po druhých sa posunul na tretie miesto so stratou 4 bodov na prvých dvoch jazdcov.

Po predchádzajúcom víkende sa v hodnotení tímov vyšvihol aj maďarský B3 Racing Team Hungary, v ktorom jazdí Maťo Homola, na druhú priečku s kombinovaným ziskom 263 bodov.

Uplynulý víkend sa ďalšie kolo pretekov uskutočnilo na známom ruskom okruhu v Sochi. Maťo mal na palube svojho SEATu Leon TCR aj navyše 20 kg hmotnosti , tzv. Success ballast (pridaná hmotnosť na základe úspešnosti z posledných pretekov), keďže Maťo získal druhú najvyššiu porciu bodov počas predchádzajúceho víkendu. Až 30 kg mal na palube jeho kolega Dušan Borković, ktorý získal najviac bodov víkendu a James Nash jazdil s 10 kg navyše.

homola-sochi-tcr5        sochi B3 Racing

„Hmotnosť som cítil, väčmi od druhej polovice pretekov, kedy sú pneumatíky viac opotrebované a vtedy zaváži každé kilo. Do Ruska som sa však veľmi tešil, bola to moja premiéra na tomto okruhu,“ povedal Maťo pred pretekmi.

Dvadsaťjedenročný Bratislavčan nenadviazal na premiérové víťazstvo z predchádzajúceho podujatia z nemeckého Oscherslebenu. Pilota automobilu Seat León môžu mrzieť najmä druhé preteky, v ktorých štartoval z druhého miesta, ale napokon sa prepadol na deviatu priečku, pričom dostal aj penalizáciu piatich sekúnd za zlé postavenie na štarte. Z triumfov sa tešili Švajčiar Stefano Comini a domáci pretekár Michail Gračev.

“Celý víkend sme sa natrápili. Nedarilo sa mi zžiť sa s autom, traťou. Nechcem to hádzať všetko na auto, prekopali sme ho niekoľkokrát a tím sa na ňom veľmi namakal, za čo im ďakujem. Táto trať mi jednoducho nesadla a veľmi ťažko sa mi na nej jazdilo, no aj auto bolo výrazne nedotáčavé. Je možné, že je niekde aj technický problém, musíme na to prísť neskôr. Aj o tomto je pretekanie sa a nie každý víkend vyjde podľa predstáv. Teraz je pred nami letná prestávka, bude možnosť si poriadne oddýchnuť po nabitých posledných mesiacoch a načerpať nové sily. Do Ázie idem s cieľom vyhrávať!“ uviedol Homola po pretekoch.

V priebežnom celkovom hodnotení je Homola na piatom mieste so ziskom 145 bodov. Lídrom seriálu je Švajčiar Comini so 168 bodmi. Najbližšie podujatie seriálu TCR je na programe cez víkend 27. – 28. augusta 2016 v thajskom Burirame.

(šr)

Výsledky – medzinárodný seriál TCR – Soči (2. – 3. 7. 2016):

Prvé preteky (11 kôl):

  1. Stefano Comini (Švaj.) Volkswagen Golf Gti 26:08,784 min,
  2. Pepe Oriola (Šp.) Seat León +1,915,
  3. Gianni Morbidelli (Tal.) Honda Civic +8,078,
  4. Matej Homola (SR) Seat León +23,080

Druhé preteky (11 kôl):

  1. Michail Gračev (Rus.) Honda Civic 26:14,495 min,
  2. Jean-Karl Vernay (Fr.) Volkswagen Golf Gti +1,254,
  3. Attila Tassi (Maď.) Seat León +5,954,
  4. Matej Homola (SR) Seat León +20,603

Poradie v šampionáte (po 7 z 11 podujatí):

  1. Stefano Comini (Švaj.) 168 bodov,
  2. Pepe Oriola (Šp.) 167,
  3. James Nash (V. Brit.) 161,
  4. Jean-Karl Vernay (Fr.) 146,
  5. Matej Homola (SR) 145,
  6. Gianni Morbidelli (Tal.) 131

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov