Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Homola v Soči so záťažou

Tím B3 Racing SEAT Leon bude už v nevýhode na pretekoch seriálu TCR v Soči, kde budú štartovať na najťažších súťažných vozidlách v porovnaní s konkurentami.

Aeriál TCR sa vracia na autodróm v olympijskom parku v Soči. Navrhol ho Hermann Tilke, v roku 2014 a hostil prvý raz Formulu 1 a odvtedy sa tu jazdí ruský Grand Prix každý rok. Na vlaňajšom ročníku seriálu TCR skončili Jordi Gene a Pepe Oriola z tímu Craft-Bamboo Lukoil na 1. a 2. pozícii v cieli v prvých pretekoch, zatiaľ čo Stefano Comino vyhral druhé preteky pred Oriolom a miestnymi jazdcami Mikhailom Gračevom a Sergejom Afanasjevom.

Sochi_location_b

Nadchádzajúci víkend tu bude plný akcií, z nich patria preteky TCR International Series medzi najsledovanejšie.

Vozilá tími B3 Racing však zaťaží balast,teda pokiaľ ide o hmotnosti, pretože museli do svojich áut umiestniť záťaž navyše po úspechoch na predchádzajúcich pretekoch sezóny. Vzhľadom na zvýšenie hmotnosti v troch modeloch Seat Leon bude najťažší v Soči Dušan Borkovic 1345 kg (+ 30 kg) a Mato Homola (+ 20 kg) 1335 kg, kým súťažný Bamboo Craft vodiča Jamesa Nasha bude mať celkovú hmotnosť 1325 kg, čo namená istú výhodu v pretekoch.

Napriek tomu sú v tíme presvedčení, že po Oscherslebene (Nemecko) budú aj v Rusku pokračovať vo svojej úspešnej sérii. Mato Homola by mohol prevziať vedenie v celkovom hodnotení, ktorý stráca z dostupných bodov na prvé a druhé miesto Pepeh Oriolu a Jamesa Nasha iba štyri body. Dušan Borkovic sa bude musieť popasovať s väčšiou nevýhodou, ale v tíme urobia všetko  pre to, aby dosiahli na špicu.

Program TCR International Series v Sočí (2. a 3. júla 2016), Soči (www.tcr-series.com a www.tcr-series.tv)

TCR v Soči

Jeden okruh: 5,85 km

Preteky: 11 kôl

V sobotu o 10:00 (09:00 SEČ) . voľný tréning 1

V sobotu o 12:15 (11:15 SEČ) – voľný tréning 1

V sobotu o 15:20 (14:20 CET) – kvalifikácia

Nedeľa o 12:35 (11:35 SEČ) – preteky 1

Nedeľa o 14:05 (13:05 CET) – preteky 2

(šr)

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov