Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Volvo XC90 T8 s paketom Polestar

Interný úpravca vozidiel Volvo, spoločnosť Polestar, zverejnila svoj najnovší projekt. Volvo XC90 T8 v kombinácii s optimalizáciou Polestar ponúkne zvýšený výkon a zmenený dizajn.

Volvo XC90 s motorizáciou T8 je najvýkonnejším SUV v ponuke Volva. Polestar však pridáva výkon navyše a zmení exteriér a interiér modelu. Úpravca sa nezameral len na výkon, ale aj na zlepšenie odozvy pedálu akcelerátora, radenia, presnosti ovládania a na celkový súbeh všetkých spomenutých vlastností.

Novinka prichádza len týždeň po predstavení vylepšenia Polestar pre najnovšie modely Volvo S90 a V90. Niels Möller, prevádzkový riaditeľ Polestar, prezradil, že zákazníci chcú novú úroveň potešenia z jazdy a nové Volvo XC90 T8 Polestar im ju dá.

Sériový výkon motorizácie T8 je 249 kW (334 k) a krútiaci moment vrcholí pri 440 Nm. Polestar mierne zvýšil celkový výkon sústavy na 313 kW (421 k) a krútiaci moment na 680 Nm. Sériový kombinovaný výkon spaľovacieho motora a elektromotora je pritom 300 kW (401 k) a 640 Nm.

Volvo XC90 T8 Polestar Volvo XC90 T8 Polestar

Priemerná spotreba je len 2,1 l/100 km, k čomu má pomôcť vysoký dojazd na výlučne elektrický režim až 43 km. Tento údaj samozrejme platí pre prvých 100 km jazdy s plne nabitou batériou.

Jednou z optimalizácii od Polestaru je funkcia Hold, ktorá „podrží“ zaradený rýchlostný stupeň pri prejazde zákrutou. Automobil tak bude mať na výjazde zo zákruty zvolený aktuálny rýchlostný stupeň a nedôjde k nevyváženiu vozidla z dôvodu preradenia na iný rýchlostný stupeň.

Všetky zmeny od spoločnosti Polestar sú pod zárukou od Volva a tá tak zostáva nezmenená. Volvo XC90 T8 Polestar je už k dispozícii u predajcov v Európe. Predaj v Severnej Amerike začne od októbra tohto roka.

MM, Volvo

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov