Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Opel oslavuje 50 rokov prevádzky v Kaiserslauterne

Na svete nie je veľa automobilových prevádzok, ktoré fungujú neprerušene už viac ako pol storočia. Továreň v nemeckom Kaiserslauterne, ktorá patrí automobilke Opel, toto okrúhle výročia oslavuje práve v dnešných dňoch.

Presne 3. júna 1966 otvoril Opel novú továreň v Nemeckom Kaiserslauterne. O pol storočie neskôr, 9. júla tohto roka, budú zamestnanci automobilky oslavovať toto významné jubileum pri rôznych podnikových hrách.

Od začiatku produkcie bolo v továrni zamestnaných približne 2 500 pracovníkov. Od tej doby je prevádzka a automobilka Opel neodmysliteľnou súčasťou tohto nemeckého mesta. Na oslavu 50 rokov budú okrem pracovníkov pozvaní aj ich rodinní príslušníci a tiež priaznivci značky.

Opel 50 rokov v Kaiserslauterne Opel 50 rokov v Kaiserslauterne

Továreň je dôležitým zdrojom náhradných dielov pre nové vozidlá Opel. Pracovníci tu vyrábajú motory alebo diely interiéru. Od začiatku produkcie už vyrobili 9 miliónov motorov, 19 miliónov náprav alebo viac ako 38 miliónov konštrukcií sedadiel.

V nedávnej dobe tu automobilka investovala približne 130 miliónov eur do nových zariadení, ktoré tvoria spolu plochu približne 140 hektárov. V súčasnosti zamestnanci vyrábajú najnovší motor 2,0 CDTI, ktorý je v ponuke aj najnovšieho modelu Astra.

Opel 50 rokov v Kaiserslauterne Opel 50 rokov v Kaiserslauterne

Riaditeľ prevádzky, Manfred Gellrich, prezradil, že sa továreň postupne vyvíjala. Podľa neho môže byť celý team pracovníkov hrdý na seba, že dokázal prosperovať aj v ťažkých rokoch počas krízy.

Na oslave jubilejného výročia nebude núdza o najnovšie modely od Oplu. Automobilka vystaví modely, do ktorých továreň v Kaiserslauterne dodávala diely počas posledných 5 rokov.

MM, Opel

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov