Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Volvo S90 a V90 s paketom Polestar

Športová divízia Polestar, ktorá už v súčasnosti patrí pod značku Volvo, začína s úpravou najnovších modelov. Po nedávnom pakete Polestar pre XC90 tu máme ďalšiu úpravu dizajnu pre modely S90 a V90.

Volvo S90 a V90 je na trhu len niekoľko mesiacov a už sa o ne zaujíma športová divízia Polestar. Pre milovníkov dizajnu a lepších jazdných vlastností pripravili technici spoločnosti nové pakety, ktoré zmenia exteriér a interiér vozidiel.

Po minuloročnej premiér nového dizajnového balíka Polestar pre SUV XC90 tak predstavuje Volvo nový dizajnový balík pre S90 a V90. Podľa automobilky však nepôjde len o zmenu dizajnu, ale tiež o vylepšenie jazdnej dynamiky.

Volvo V90 Polestar Volvo S90 Polestar

Tento fakt nevieme zaručiť, Volvo zatiaľ nezverejnilo zvýšenie výkonu dostupných motorov. S najväčšou pravdepodobnosťou tak pôjde o úpravu radenia alebo prerozdelenia krútiaceho momentu medzi obe nápravy. Možnosťou však stále zostáva zvýšenie výkonu vybraných motorizácii.

Volvo uverejnilo tiež zmenu odozvy na pedál akcelerátora, ktorú pri iných automobilkách nájdeme pod režimom Sport. Polestar zmenil predný a zadný nárazník, ktoré sú teraz dynamickejšie a viac „agresívnejšie“.

Volvo S90 Polestar Volvo V90 Polestar

Vodič Theda Bjork, ktorý riadi Volvo S60 Polestar TC1 v pretekoch WTCC, prezradil, že je nadšený z noviniek Polestar. Podľa neho zobrali konštruktéri technológiu z pretekárskych vozidiel a implementovali ju do bežných automobilov.

Nový balík Polestar pre modely S90 a V90 bude na začiatku dostupný pre motorizácie D5 a T6. Prvé objednávky na paket Polestar so vznetovou pohonnou jednotkou už predajcovia prijímajú, zážihoví nadšenci musia počkať do októbra tohto roka.

MM, Volvo

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov