Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


BMW predstavilo modernizovaný model 3 Gran Turismo

Model 3 Gran Turismo je z generácie 3 najmladším a preto dostal „facelift“ až po roku od modernizácie sedanu a Touringu. Zmeny sa podpísali pod nižšiu priemernú spotrebu motorov a nové exteriérové a interiérové detaily.

BMW 3 Gran Turismo je s dĺžkou 4 824 mm o približne 200 mm dlhšie voči sedanu. Najväčším prínosom je priestor pre cestujúcich vzadu. Z tohto dôvodu je pre model najdôležitejším trhom Čína, po nej nasleduje USA a domáce Nemecko.

Dynamický exteriér je po zmene ešte príťažlivejší. Do štandardnej výbavy pribudli LED predné reflektory, ktoré dopĺňajú LED hmlové svetlá. Konštruktéri zmenili tiež dizajn zadných LED svetlometov.

BMW 3 Gran Turismo BMW 3 Gran Turismo

V interiéri je na zadných miestach viac miesta aj vďaka rázvoru o 110 mm dlhším voči sedanu. Batožinový priestor ponúka nezmenených 520 až 1 600 l. V ponuke sú línie výbavy Sport Line, Luxury Line a M Sport.

Najnovšia generácia navigačného systému Professional je po prvýkrát dostupná v modeli strednej triedy. Najvýznamnejšie položky sú zobrazené jasnejšie a v novom štýle. Mobilné telefóny môžu byť k systému pripojené cez externú anténu a využívať tak lepší signál.

BMW 3 Gran Turismo BMW 3 Gran Turismo

Vynovené motorizácie ponúkajú vyšší výkon a nižšiu spotrebu. Zážihové pohonné jednotky majú spektrum výkonov od 135 kW (184 k) do 240 kW (326 k). Vznetové verzie sú v ponuke s výkonom od 110 kW (150 k) do 230 kW (313 k).

Na výber je pohon zadných alebo všetkých kolies xDrive. Základné motorizácie sú kombinované so 6-stupňovou manuálnou prevodovkou, za príplatok a pre silnejšie pohonné jednotky je k dispozícii 8-stupňová automatická prevodovka.

Novinkou v ponuke je verzia 325d. Po vzore sedanu a verzie kombi prichádza aj s modelom Gran Turismo nové označenie 330i GT a 340i GT. Slabšia verzia má štvorvalec, silnejšia preplňovaný šesťvalec.

MM, BMW

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov