Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Jeep „zobral“ Grand Cherokee SRT na taliansku sopku Etna

Jeep prezentuje svoju nedávnu novinku v podobe najvýkonnejšieho Grand Cherokee SRT na netradičnom mieste, v Taliansku. Výročie 75 rokov od založenia spoločnosti tak oslávil najvýkonnejší Jeep na vrchu Etna.

Jeep pripravil pre extrémny Grand Cherokee tiež extrémne prostredie, akým je cesta vedúca na vrchol talianskej sopky Etna. Automobilka sa týmto krokom snaží prezentovať najvýkonnejší Jeep v histórii značky.

Najrýchlejší a najvýkonnejší Jeep, ktorý bol produkčne postavený, má vidlicový osemvalec s maximálnym výkonom 348 kW (468 k). Ten umožní viac ako 2-tonovému „mastodontovi“ zrýchlenie z 0 na 100 km/h za menej ako 5 sekúnd (4,9 sekundy).

Počas testu výjazdu na vrchol Etny boli ideálne podmienky na preverenie schopností výkonného automobilu a jeho dynamických parametrov. O brzdné spomalenie sa stará systém od spoločnosti Brembo a aktívne tlmenie zamedzuje bočným náklonom.

Jeep Grand Cherokee SRT Jeep Grand Cherokee SRT Night

Jeep Grand Cherokee SRT je k dispozícii s balíkom výbavy, ktorá je pre bežné modely len za príplatok. Automobil stojí na 20-palcových diskoch so špecifickým dizajnom. V interiéri nájdeme športové sedadlá s čalúnením v jemnej koži Nappa.

Systém Uconnect využíva 8,4-palcový dotykový displej s navigáciou a DAB prijímačom. Na zadných sedadlách sú dostupné veľké obrazovky s DVD/Blue-Ray prehrávačom, ktorý spríjemní cestovanie pre zadných pasažierov.

Na presvetlenie interiéru poslúži elektricky ovládané panoramatické strešné okno, ktoré prechádza cez celú strechu. K dispozícii je tiež špeciálna edícia SRT Night, ktorú predstavili na jarnom autosalóne v Ženeve.

V porovnaní s bežnou verziou SRT pridá jedinečným vzhľad vďaka matnému lakovaniu exteriéru. Čierne lakované disky dopĺňajú vonkajšie doplnky v matnej čiernej farbe. Na volante je podsvietený znak SRT a sedadlá majú kožené čalúnenie Laguna Black.

MM, Jeep

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov